27 Μαΐ 2010

Ρατσιστικές συγκρούσεις στην πολυφυλετική Αθήνα

Σε εσωτερικές και φυλετικές διαφορές, κυρίως μεταξύ Μπαγκλαντεσιανών, αποδίδει η αστυνομία τη χθεσινή αιματηρή σύρραξη στην οποία ενεπλάκησαν πάνω από 200 άτομα στη διασταύρωση Μενάνδρου και Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας.
Αντίπαλες ομάδες, που αποτελούνταν κυρίως από υπηκόους Μπαγκλαντές και στις οποίες είχαν εισχωρήσει αλλοδαποί και από άλλες φυλές, συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια ακόντια, ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό» - και οι 13 θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για αρκετή ώρα έκαναν επιχείρηση στην περιοχή για τη σύλληψη των δραστών. Προσήχθησαν 6 άτομα από το Μπαγκλαντές, την Παλαιστίνη και την Αλγερία, οι οποίοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και πιθανόν θα συλληφθούν μαζί με τους υπόλοιπους 13, που νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό», για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Συνολικά θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα 19 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: