21 Μαΐ 2010

Φωτιές από υπάλληλο της ΑΓΡΟΓΗ

Νέα δεδομένα προκύπτουν, όπως φαίνεται, για την εξεταστική που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μετά την απολογία της Σταματίνας Μαντέλη... Με την κατάθεσή της, που διήρκεσε δύο ημέρες, η Μαντέλη καίει σύμφωνα με πληροφορίες τους Μπασιάκο, Κοντό, Ρουσόπουλο και Αγγέλου, ενώ αναφέρεται και στα ονόματα των Δρυ και Φωτιάδη. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει πει πως δε συμφωνούσε με τις ανταλλαγές, αλλά ο κ. Κοντός της τόνισε πως το θέμα έχει λυθεί διοικητικά, ενώ ο κ. Μπασιάκος της είπε πως το θέμα αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή, για να διαπιστώσει πως εννοούσε τους Ρουσόπουλο και Αγγέλου. Με βάση τα όσα κατέθεσε η πρώην προϊσταμένη του υπουργείου, διαρρέεται ότι στην επιτροπή μπορεί να κληθεί να καταθέσει και ο πρών πρωθυπουργός. Στους Ρουσόπουλο και Αγγέλου ο μοναχός Αρσένιος μιλούσε μέσα από το γραφείο της, υποστήριξε η Μαντέλη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Θυμίζουμε ότι της ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε σε βάρος της κ. Στ. Μαντέλη, πρώην προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών όταν η υπουργός, κ. Κατερίνα Μπατζελή, ανακάλυψε ότι από το αρχείο του υπουργείου έλειπαν 350 έγγραφα που αφορούσαν τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου.
Τελικώς, η κ. Μαντέλη παρέδωσε τα έγγραφα και υποστηρίζει ότι τα πήρε στο σπίτι της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς, όπως είπε, της ήταν πρακτικά αδύνατον να φωτοτυπήσει ολόκληρο το υλικό της δικογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: