21 Μαΐ 2010

Μας φόρεσαν τις αλυσίδες

Όπως αναμενόταν, αποφασίστηκε στο Γιουρογκρούπ τα μέλη της ευρωζώνης πρώτα να υποβάλλουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς στις Βρυξέλλες και μετά από έγκριση να τα εισάγουν στα Κοινοβούλια τους, συμμορφούμενα προς τις υποδείξεις. Όμως την επομένη η μέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος πήγε πιο πέρα. Ζήτησε τον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών να τον πραγματοποιήσουν ανεξάρτητοι ελεγκτές. Δηλαδή πρότεινε μια καθαρά τεχνοκρατική αντίληψη και θέλησε να αποκλείσει κάθε πολιτική παράμετρο στις αποφάσεις των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να τονιστεί ότι οι τεχνοκράτες δεν εμφορούνται από τον παραμικρό ανθρωπισμό. Είναι κοινό μυστικό ότι αδιαφορούν, αν καταδικαστούν στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα πληθυσμού.
ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ..... ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το 1941 μας επιτέθηκαν σαν εχθροί, ήρθαν σαν κατακτητές. Αν και η αντίσταση ήταν μάταια και μεγαλύτερες χώρες παραδίδονταν αμαχητί και συμμαχούσαν καιροσκοπικά, εμείς αντισταθήκαμε. Το αποτέλεσμα: κερδίσαμε καμμένη γη, νεκρούς, ανάπηρους, οικονομική καταστροφή και ένα κατοχικό απήρωτο δάνειο. Κερδίσαμε όμως και την τιμή μας, την υπερηφάνειά μας.

Τώρα έρχονται σαν φίλοι με δώρα. Με πληρωμένους ινστρούκτορες. Μας κατέκτησαν με τη διαφθορά, την εξαγορά, τα ναρκωτικά, την μουσική τους, την TV τους. Χάσαμε το φιλότιμο, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, τη φιλοξενία, τη λεβεντιά. Την περηφάνεια για το έθνος μας. Πριν μας φορέσουν τις αλυσίδες, τις φορέσαμε μόνοι μας. Και τους παρακαλούμε να γίνουμε σκλάβοι τους. Πλην ελαχίστων. Το φύραμα.