20 Μαΐ 2010

Χοντρό δούλεμα

Συζήτηση γίνεται καθημερινά για τους υπαλλήλους της Βουλής, πως προσελήφθησαν, τι απολαβές έχουν και δεν ασχολείται κανείς να μας πει αν ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ . Πληροφορούμε λοιπόν τους άλλους εργαζομένους ότι παρά πολλοί από αυτούς ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ καθόλου στην εργασία τους , απλά πηγαίνουν και εισπράττουν το «μισθό» τους κάθε μήνα.
Όσο για την αναφερθείσα κ. Καλδή, τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχιτέκτων στο επάγγελμα, δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ στην Βουλή. Η Κάλδη μάλιστα προσελήφθηκε το 2002 στην Βουλή επί προεδρίας του κ. Κακλαμάνη (του διαμαρτυρομένου για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από τους πολίτες) και μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι παρεκάλεσε να προσληφθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Όταν μάλιστα το 2004 η ΝΔ ήλθε στην εξουσία η συγκεκριμένη κυρία τοποθετήθηκε σε Οργανισμό του Δημοσίου, αμειβόμενη παράλληλα με τη θέση της στη Βουλή. Αλλά ο αρμόδιος ελεγκτής του ελεγκτικού συνεδρίου ανακάλυψε την παρανομία και απέρριψε το ένταλμα πληρωμής της. Έτσι απομακρύνθηκε από την θέση του Δημοσίου, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται για εργασία που δεν παρέχει!!!! Ενώ εμείς οι αυτόχθονες ιθαγενείς θα παλεύουμε για τον επιούσιο κάθε μέρα και νύχτα!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ....
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..... ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ..... ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ???? ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΑ .... ΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΓΑ? ..... ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ..... ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΕ???? ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ........ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Παϊσιάδη

Επιτρέψτε μου να πω τη γνώμη μου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Κος Κατσαρός δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του από τον ΕΛΓΑ διότι επικρατεί η άποψη πως είναι τίμιος εκ πεποιθήσεως.

Οι κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις και τα ΠΣΕΑ , που αυτά χρέωσαν τον ΕΛΓΑ, ήταν αποφάσεις Υπουργών και όλος ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ από τον Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο εκτιμητή και διοικητικό υπάλληλο έπρεπε να τα εφαρμόσει έστω και αν διαφωνούσε. Αυτός είναι ο ρόλος των υφισταμένων και γι' αυτό σε Οργανισμούς το Κράτος διορίζει τον Πρόεδρό τους... και το Κράτος πρέπει να αναλαμβάνει και τις συνέπειες.

Όσο αφορά τα "χρέη" του ΕΛΓΑ: Δεν είναι χρέη του ΕΛΓΑ αλλά υποχρεώσεις της Πολιτείας που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο ΕΛΓΑ εκτός από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, την ενεργητική και παθητική προστασία (αεροπλάνα αντιχαλαζικού βομβαρδισμού νεφών), αντιπαγετικούς ανεμομείκτες,αντιχαλαζικά δίχτυα, δίκτυο χαλαζομέτρων, μετεωρολογική υπηρεσία, 2 ραντάρ εδάφους, υποτροφίες σε παιδιά αγροτών, είχε επί Κατσαρού και μακαρίτη Τσόγκα τα ΠΣΕΑ (Κρατικές ενισχύσεις) και τις κατ΄εξαίρεση του Κανονισμού αποζημιώσεις. Και τα ανίστοιχα λειτουργικά έξοδα (ενοίκια γραφείων, έκτακτο προσωπικό, ανταποκριτές, βενζίνες, οριοδείκτες κ.λπ)

Τα δυο ανωτέρω, ΠΣΕΑ και κατ΄εξαίρεση αποζημιώσεις, αντί να τα πληρώνει το Κράτος στους αγρότες, "ανάγκαζε" τον ΕΛΓΑ να τα καταβάλλει αυτός, δανειζόμενος. Το Κράτος δεν εξόφλησε τον ΕΛΓΑ και έτσι φαίνεται ότι έχει χρέη 4,5 δις.

Σε συνέντευξή του στο ΥπΑΑΤ την 12-5-2010 ο νέος Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Κος Σαρρής είπε κατά λέξη: « Η οικονομική επιβάρυνση του ΕΛΓΑ, οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό στα ΠΣΕΑ, οι οποίες είναι κανονικά κρατικές ενισχύσεις και θα έπρεπε να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως επίσης και στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις που επίσης κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό». Τα ίδια είπε για τα ΠΣΕΑ νομίζω και η Υπουργός Κα Μπατζελή στην αιτιολογική έκθεση για το νέο νομοσχέδιο. Και για τον λόγο αυτό πρέπει να φύγουν τα ΠΣΕΑ και να μην επιβαρύνουν τον ΕΛΓΑ.

Και μια λεπτομέρεια...θυμηθείτε... Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο πρόσφατο παρελθόν να έχει ανάγκη σε προσωπικό, και αντί να προσλαμβάνει εκτιμητές, να συμβαίνει το εξής: Να γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων από τον ΕΛΓΑ, να πηγαίνουν με "απόσπαση¨στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να εργάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά τους μισθούς να τους πληρώνει ο ΕΛΓΑ !!! Κατ' εντολή του Κράτους προφανώς ... Και ο ΕΛΓΑ χρεωνόταν !!!
Ποιος θα πληρώσει τα χρέη λοιπόν;

Ευχαριστώ.