29 Απρ 2010

Αντίθετοι οι Βούλγαροι στη μαντίλα

Μία από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη καταλαμβάνει η Βουλγαρία, όσον αφορά την αντίθεση των πολιτών της στη χρήση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία.
Συγκεκριμένα, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Βουλγάρων πολιτών αντιτίθεται στο να φορούν οι μαθήτριες μπούρκα, σύμφωνα με μελέτη του τομέα ερευνών της BBVA, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας.Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συγκεκριμένη έρευνα, το αντίστοιχο ποσοστό των Γάλλων είναι 65%. Συνολικά, στα 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, το ποσοστό αυτών που δήλωσαν «αντίθετοι» ή «πλήρως αντίθετοι» ήταν 52,6%.

Το χαμηλότερο ποσοστό αντίθεσης καταγράφηκε στην Πολωνία, με 25,6% και ακολούθησε η Δανία με 28,1%. Στον αντίποδα, το 54,4% δήλωσε υπέρ της παρουσίας σταυρών στις αίθουσες διδασκαλίας.Στην Ισπανία και την Ιταλία, δύο χώρες με ισχυρή ρωμαιοκαθολική παράδοση, το ποσοστό αποδοχής στην παρουσία σταυρού ήταν 69,9% και 49,3% αντίστοιχα. Στη Βρετανία, το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 77% και στη Δανία ήταν ακόμη υψηλότερο (78,8%).

Η έρευνα της BBVA έγινε σε δείγμα 1.500 ατόμων στο Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: