17 Μαρ 2010

Ένα προφητικό κείμενο

Πριν αντιδράσουν κάποιοι όταν διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί θα ήθελα να τους πω να σκεφτούνε καλά αν γράφονταν όλα αυτά μετά από δέκα χρόνια. Αν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια περίπου 2 εκατ. ξένοι τότε το κείμενο αυτό θα είναι προφητικό.
Καταχώρηση στην ιστοσελίδα της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει την άποψη ότι οι «οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες».
Ο πολιτιστικός συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει σε άρθρο του ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που άφησαν πίσω τους οι Σλάβοι, οι Φράγκοι σταυροφόροι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Καταλανοί, οι Οθωμανοί και τα αλβανικά φύλα. Ο Αντρέας Κιλμπ «μεταμορφώνεται και σε ψυχολόγο», αναφέροντας ότι η διαφορετικότητα στην «καταγωγή» υποκαθίσταται από τη συλλογική συνένωση μπροστά στην αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού. «Ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό. Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή», αναφέρει ο κύριος Κιλμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: