29 Μαρ 2010

Αυτή μπορεί να μας ξεχρεώσει

Η προσφορά για το 7ετές ομόλογο που εκδίδει από το πρωί το ελληνικό δημόσιο μπορεί να πάει καλά, όμως με το επιτόκιο του επιμένει να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το ποσό που εγγράφηκε ήδη στο "βιβλίο προσφορών" που άνοιξε στο Λονδίνο φτάνει στα 4 δισ.ευρώ, αλλά το εύρος τιμολόγησης για το ομόλογο αναφοράς, λήξης στις 20 Απριλίου 2017, έχει οριστεί στις 310 μονάδες βάσεις επί των mid-swaps. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ποσοστιαία διαμορφώνεται οριακά πάνω από το 6%. Ως ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν πέντε τράπεζες, οι Alpha Bank, Bank of America/Merrill Lynch, Emporiki, ING και Societe Generale.Αμέσως μετά την ανακοίνωση το spread των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έναντι του γερμανικού Bund άρχισε να ανέρχεται, διαμορφούμενο στις 311,5 μονάδες βάσης - ενδοσυνεδριακό υψηλό.Η έκδοση αποτελεί το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη χώρα μας μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των ηγετών της Ευρωζώνης όσον αφορά στο νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Στο μεταξύ πληροφορίες οι οποίες ακόμη δεν έχουν διαψευστεί λένε ότι οι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ έχουν μισθό 15.000 € το μήνα ο καθένας. Λένε επίσης ότι ένας, ο οποίος αρχικά ανακοινώθηκε ότι συμμετέχει στο Δ.Σ. ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό και συμβολικά αμειβόμενο μέλος, ορίστηκε τελικά ως εκτελεστικό με μηνιαίες αποδοχές 8.000 €.

Ρε δεν έχετε μυαλό, βάλτε τη Τζούλια να δουλέψει να βγάζει τσόντες βίντεο να ξεχρεώνουμε.
Βάλτε την πορνοστάρ να δουλέψει να μας πληρώνει τα δανεικά όπως κάνανε και στην Ουκρανία με τα εκεί πουτανάκια. Χαμός έγινε σε χωριό των Σερρών, όπου η Τζούλια Αλεξανδράτου είχε πάει να κάνει μία …αρπαχτή εμφάνιση. Μόλις τελείωσε το πρόγραμμα, η απόλυτη ελληνίδα πορνοστάρ, τα έβαλε με έναν καμεραμάν, επειδή την τραβούσε από …κάτω. Λίγες ώρες νωρίτερα όμως η Τζούλια ήταν μέσα στη χλιδή, αφού επισκέφθηκε καζίνο στη Βουλγαρία. Μάλιστα όταν πήγε να ποντάρει η αδρεναλίνη παικτών και γκρουμ χτύπησε κόκκινο.
Η κοπέλα θέλει να δουλέψει να βγάλει χρήμα να το φορολογήσει το κράτος να ξεπληρώσουμε τα δανεικά που έφαγαν οι νταβάδες μας. Ελλάδα ένα απέραντο μπουρδέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: