22 Μαρ 2010

Οι Γαλλίδες και τα μυστικά τους

Κατά κοινή ομολογία επιστημόνων και δεκάδων ανδρών, οι Γαλλίδες αποτελούν τις πιο κομψές και αδύνατες γυναίκες στην Ευρώπη. Κι εσύ εύλογα αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, τη στιγμή που καταβροχθίζουν κρουασάν, μπαγκέτες, καφές, μπριός και κάθε λογής γλύκισμα και φαγητό. Η γαλλίδα συγγραφέας Μιρέιγ Γκιλιάνο (Mireille Guiliano) αποκαλύπτει τα διατροφικά και όχι μόνο μυστικά των γυναικών που ζουν στην Γαλλία στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο "Οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν: το μυστικό του να τρως για χαρά της απόλαυσης" (French Women Don't Get Fat: The Secret of Eating for Pleasure).
Η συγγραφέας από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου της αναφέρει πως πέρασε την εφηβική της ηλικία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πήρε πάνω από 9 κιλά μέσα σε λίγα χρόνια. Επιστρέφοντας στη Γαλλία κατάφερε ν' αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της φόρμα χωρίς να λιμοκτονήσει ή να στερηθεί το κρασί, τα γλυκά και το καλό φαγητό έξω, τα 3 πιο αγαπημένα των γυναικών στη Γαλλία.
Μία από τις βασικές αρχές του βιβλίου είναι πως πρέπει να καταναλώνεις φαγητά ανώτερης ποιότητας σε μικρές ποσότητες πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις αξία στην κάθε μπουκιά φαγητού που καταναλώνεις γιατί έτσι και χορταίνεις πιο εύκολα αλλά και απολαμβάνεις το φαγητό που τρως.Είτε τρως σοκολάτα, είτε καταναλώνεις σαμπάνια, πιες και τρώγε αργά και απολαυστικά. Φρόντισε ν' απολαμβάνεις το φαγητό με συμμετοχή όλων των αισθήσεων που διαθέτεις. Δεν υπάρχει κάποια τροφή που να είναι απαγορευμένη αλλά το λίγο απ' όλα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την διατροφή μιας τυπικής Γαλλίδας.
Και η ποικιλία παίζει σπουδαίο ρόλο. Μέσα από την ποικιλία των τροφών που καταναλώνεις, ικανοποιήσεις το στομάχι και το μυαλό σου που απολαμβάνει το φαγητό και σε γεμίζει με αίσθημα ικανοποίησης. Το να τρως τα ίδια και τα ίδια αποτελεί μια πολύ κακή συνήθεια, αφού στο τέλος τρως μηχανικά χωρίς να καταλαβαίνεις τι γεύεσαι.
Έξτρα παριζιάνικες διατροφικές συμβουλές:
Α. Δοκίμασε νέες συνταγές, γεύσεις και αρώματα. Βάλε μπαχαρικά στο φαγητό για περισσότερη απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες.
Β. Κάνε ένα πλάνο με τα γλυκίσματα ή τα αμαρτωλά πιάτα που θα ήθελες να καταναλώσεις, έτσι ώστε να μην πέσουν όλα την ίδια ημέρα ή την ίδια εβδομάδα.
Γ. Σε έπιασε λιγούρα για κάτι γλυκό; Ικανοποίησε την όρεξή σου δαγκώνοντας μερικές μπουκιές από το γλυκό που θες, χωρίς όμως να το καταναλώσεις ολόκληρο.
Δ. Σου αρέσει το κρασί; Πες ναι στο λευκό κρασί που είναι πιο άπαχο και από το νερό αλλά μην ξεπεράσεις το ένα ποτήρι.
Ε. Βάλε το γιαούρτι στο καθημερινό σου μενού. Είναι μια άριστη τροφή, πλούσια σε ασβέστιο και οι Γαλλίδες δεν λένε όχι σε ένα με δύο γιαουρτάκια καθημερινά, στο πρωινό ή λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: