29 Μαρ 2010

Συμβούλιο για τρόφιμα και ΚΑΠ

Η εύρυθμη λειτουργία της αγροτο-διατροφικής αλυσίδας στην Ευρώπη, θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωση στο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε. στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν επίσης οι Επίτροποι Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, και Γεωργίας, Dacian Ciolos.
Οι 27 υπουργοί Γεωργίας αναμένεται να εγκρίνουν τα συμπεράσματα σχετικής συζήτησης που είχαν ξεκινήσει στο Συμβούλιο του Ιανουαρίου. Επιπλέον, οι 27 θα ανταλλάξουν απόψεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τη σχέση της με τη νέα στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης «Ευρώπη 2020», την οποία πρόσφατα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όσον αφορά στο μέλλον της ΚΑΠ, η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της, αναφορικά με τα μέτρα διαχείρισης της αγοράς μετά το 2013. Παράλληλα, οι υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν για την κατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων το τελευταίο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: