25 Φεβ 2010

Μπερλουσκόνι: Η αριστερά θέλει ξένους ψηφοφόρους

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγόρησε χθες την Ιταλική αριστερά ότι επιδιώκει μια «εισβολή των ξένων» στη χώρα για να «διευρύνει την εκλογική της βάση», σε ομιλία του εν όψει των τοπικών εκλογών του επόμενου μήνα. Η σκλήρυνση των μέτρων για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στη χώρα υπήρξε, κατά δημοσκοπήσεις, δημοφιλής κυβερνητική πρωτοβουλία και ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα αυτό πριν την ψηφοφορία, εν μέρει για να εκτρέψει την προσοχή από τα σκάνδαλα διαφθοράς που απειλούν να πλήξουν τις εκλογικές προοπτικές της δεξιάς συμμαχίας της οποίας ηγείται.
«Η αριστερά θέλει να άρει τις πύλες για να εισβάλλουν οι ξένοι», είπε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική ομιλία του εν όψει των τοπικών εκλογών της 28ης και 29ης Μαρτίου. «Δε θέλει μετανάστευση, θέλει εισβολή των ξένων για να αλλάξει η εκλογική βάση» στην Ιταλία, πρόσθεσε. Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ακανθώδες στην Ιταλία, η οποία πασχίζει να εντάξει ανατολικοευρωπαίους και αφρικανούς μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Η δεξιά κυβερνητική συμμαχία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τους φόβους περί αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας.
Αριστεροί βουλευτές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για αντιπερισπασμό σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες από τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν το συνασπισμό του. «Πλέον η αλήθεια είναι ξεκάθαρη σε όλους. . . ο πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους και λέει ανοησίες για να κρύψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει», δήλωσε η Μαρίνα Σερένι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Μήπως βλέπετε ομοιότητες με την ελληνική αριστερά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: