21 Ιαν 2010

Θεσμοθέτηση του «αγροτικού ατυχήματος»

Σε αποδοχή της πρότασης για τη θεσμοθέτηση του «αγροτικού ατυχήματος», προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Την πρόταση είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριου Ροντούλη. Ο κ. Λοβέρδος σε επιστολή που απέστειλε προς τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Διοικητά, Με έκπληξή μου άκουσα στη Βουλή των Ελλήνων τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριο Ροντούλη, να θέτει το θέμα της ανυπαρξίας νομοθετικών ρυθμίσεων για την κάλυψη των περιπτώσεων αγροτικών ατυχημάτων. Σας παρακαλώ, κύριε Διοικητά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, θεσπίζοντας σχετικό νόμο ή προβαίνοντας στις αναγκαίες κανονιστικές ρυθμίσεις, ούτως ώστε να καλυφθεί αμέσως αυτό το αδίκως υπάρχον κενό».
Σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Λοβέρδου, ο κ. Ροντούλης δήλωσε τα εξής: «Η πρόταση της θεσμοθέτησης του λεγόμενου «αγροτικού ατυχήματος» διατυπώθηκε για πρώτη φορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και είχε γίνει αποδεκτή τόσο από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. Παρόλη την κατ’ αρχήν αποδοχή της πρότασης, δεν έγινε τίποτα επί τρεις μήνες. Επανέφερα, λοιπόν, την πρόταση και κατά τη συζήτηση πρόσφατης τροπολογίας που αφορούσε τη λίστα φαρμάκων , παρουσία του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος προς τιμήν του πράγματι έτεινε ευήκοον ους. Η ευόδωση αυτού του μέτρου θα αποτελούσε πραγματικά μια τομή στην εξέλιξη της ελληνικής υπαίθρου. Δεκάδες αγρότες ποτίζουν, κατά κυριολεξία, με το αίμα τους τη γη που καλλιεργούν και οι οικογένειές τους μένουν μετέωρες. Μετά την επιστολή του κ. Λοβέρδου φαίνεται, ότι η τόσο σημαντική αυτή πρόταση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Επειδή όμως τα λόγια και οι υποσχέσεις συχνά απέχουν από τα έργα, θα παρακολουθούμε από κοντά τις ενέργειες της Διοίκησης του Ο.Γ.Α. για την πραγματοποίηση της υπουργικής εντολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: