26 Ιαν 2010

Θέμα κομματικής πειθαρχίας για τα δάση

Θέμα κομματικής πειθαρχίας έχει τεθεί στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα δάση, το απόγευμα της Τρίτης.
Το ζήτημα προέκυψε καθώς ορισμένοι βουλευτές εξακολουθούσαν να είναι αντίθετοι με τις αποφάσεις της ηγεσίας.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κων.Μαρκόπουλου που του επισήμανε ότι κινείται «εκτός γραμμής».
Πάντως, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί της Τρίτης, ο Κώστας Κιλτίδης τα γύρισε και δήλωσε ότι η κομματική γραμμή για το νομοσχέδιο τον καλύπτει πλήρως.
Συγκεκριμένα, επισήμανε πως τα δύο άρθρα που είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει «βάλλουν ευθέως κατά της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ», συνεπώς δεν θα μπορούσε να τα υπερψηφίσει.
Αφησε, ωστόσο, αιχμές λέγοντας πως «μαθήματα κομματικού πατριωτισμού δεν δέχομαι από κανέναν».
Ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος ενημερώθηκε και κατανόησε τη στάση του. Δήλωσε ικανοποιημένος γιατί έγιναν κατανοητές οι επιφυλάξεις που εξέφρασε και χαρακτήρισε το θέμα λήξαν, αφού η απόφαση είναι να καταψηφιστούν τα δύο άρθρα, ενώ θα υπερψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: