27 Ιαν 2010

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα δάση

Ψηφίστηκε από τη Βουλή, το βράδυ της Τρίτης, το νομοσχέδιο για τα δάση της Αττικής. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά ΚΚΕ και ΛΑΟΣ και παρών ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συζήτηση επί των άρθρων που ακολούθησε την ψηφοφορία, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη σημείωσε ότι «συνυπολογίστηκαν αρκετές προτάσεις και παρατηρήσεις», αναφερόμενη παράλληλα και σε συγκεκριμένα προβλήματα που υπήρξαν σε περιοχές της Αττικής από πυρκαγιές, αλλά και σε πολύπλοκα πολεοδομικά ζητήματα για τα οποία σύντομα θα κατατεθεί νέα ρύθμιση στη Βουλή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι «το νομοσχέδιο θα πάρει ψήφο, αλλά υστερεί στον τομέα της εμπιστοσύνης από τους πολίτες, «διότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για αρκετές ενέργειες, ενώ δεν έχουν ακόμα συνταχτεί οι απαραίτητοι δασικοί χάρτες, αλλά παραπέμπονται στο μέλλον».
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, έκανε λόγο για πολιτική σχιζοφρένεια και παράνοια της ΝΔ, «επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ επί της αρχής, αλλά κατά σε ορισμένα βασικά άρθρα και πρότεινε να υπάρξει νομοσχέδιο και για τους υγροβιότοπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: