25 Ιαν 2010

Πήγαινε για ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά τελικά έγινε Γενικός Γραμματέας

Ο Γιώργος Κανελόπουλος αναλαμβάνει τελικά Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ήταν να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ μάλιστα είχε συμμετάσχει και σε κάποιες συνεδριάσεις αλλά στην Αχαρνών κατέληξε.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας γεννήθηκε το 1957 στην Δροσιά Πυλίας Μεσσηνίας, εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Κορμπή, νομικό, από το Δάρα Πυλίας και έχει τρία παιδιά, τον Σωτήρη, την Άννα και τον Νικήτα.
Από το 1969 έως το 1975 φοίτησε στο 2ο γυμνάσιο Καλαμάτας. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1975 - 1979). Για τέσσερα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στον σύλλογο Μεσσήνιων φοιτητών ως Γενικός Γραμματέας για δυο περιόδους. Το 1979 - 1984 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Για τέσσερα συνεχή χρόνια ασχολήθηκε με την ίδρυση κοινοτήτων νέων σε όλη την Ελλάδα.
Στη δεκαετία του 1980 και μέχρι το 1993 υπήρξε στενός συνεργάτης και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Γιώργου Γεννηματά: 1. στο Υπουργείο Εσωτερικών 2. στο Υπουργείο Υγείας 3. στο Υπουργείο Εργασίας, και 4. στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας
Στα παραπάνω Υπουργεία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λαϊκή συμμετοχή όπως: τα συνοικιακά συμβούλια, τα συμβούλια διαμερισμάτων αλλά και τα αιρετά νομαρχιακά συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: