7 Ιαν 2010

Που είναι η κρίση;

Δεν υπάρχει καμιά κρίση.
Απλά κάποιες οικονομίες παρακμάζουν επειδή φεύγουν οικονομικά κεφάλαια από τις συγκεκριμένες χώρες και πηγαίνουν σε κάποιες άλλες στις οποίες έχουν μεγαλύτερα κέρδη.
Όταν κάποιοι «ακραίοι» δημοσιογράφοι γράφαμε ότι με ελληνικά κεφάλαια αναγεννήθηκαν οι βαλκανικές οικονομίες και αυτό κάποια στιγμή θα το πληρώναμε σαν λαός, τα τότε "αφεντικά" της ενημέρωσης μας διώχνανε. Τώρα και αυτοί χρεοκοπούνε.
Την πρώτη θέση στον κατάλογο των εξαγωγών παγκοσμίως κατέλαβε η Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία των τελωνείων της.Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι Κινεζικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2009 έφθασαν το 1,07 τρισεκατομμύριο δολάρια, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Το 2007, η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και κατέστη η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Ασιατική χώρα προβλέπεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία εφέτος, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση διεθνώς, πίσω από τις ΗΠΑ.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου πέρυσι η Κίνα εξήγαγε αγαθά αξίας 957 δις δολαρίων, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που εξήγαγε αγαθά 917 δις δολαρίων, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλέστηκε στοιχεία της εταιρίας Global Trade Information Services.

Δεν υπάρχουν σχόλια: