5 Δεκ 2009

Επόμενη εβδομάδα κρίνονται οι επιδοτήσεις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος θα κάνει έναν τελικό έλεγχο προτού – όπως όλοι ελπίζουν – ανάψει το «πράσινο φως» για να δοθούν οι προκαταβολές των επιδοτήσεων πριν τις γιορτές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα των ελεγκτών που επισκέφθηκαν Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Κρήτη, είναι θετικό, καθώς δεν εντοπίστηκαν παρατυπίες στην διαδικασία της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, πέραν της χρονικής καθυστέρησης της διαδικασίας η οποία όμως έχει επιταχυνθεί όπως είπε από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Γκεγκέρογλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Στις 4 Οκτωβρίου όταν γίναμε κυβέρνηση, η ψηφιοποίηση ήταν μόλις στο 30%, δηλαδή μετά από επτά ολόκληρους μήνες είχε προχωρήσει κατά 30%. Σήμερα βρισκόμαστε πάνω από το 70%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, καταγγέλλοντας επιπλέον ότι «οι προσλήψεις που έκαναν με συμβάσεις έργου οι κύριοι της ΝΔ ήταν ανισοκατανεμημένες σε Αττική και στην Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει στους ελέγχους. Και σε αυτή την κατεύθυνση μετακινούμε προσωπικό όπου υπάρχει χαμηλή ψηφιοποίηση έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία, να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν ψηλότερα επίπεδα γίνεται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταβάλουμε τις επιδοτήσεις των ανθρώπων μέχρι τις γιορτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: