23 Δεκ 2009

Ισλαμιστές τρομοκράτες στη Βοσνία

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, κάποτε κάποιοι έγραφαν ότι στη Βοσνία υπάρχουν ακραία ισλαμικά άτομα αλλά δεν έπρεπε να τα μάθει ο κόσμος. Τώρα που η Σερβία θα μπει στην Ε.Ε. αλλάζει ο τρόπος της ενημέρωσης και παραδέχονται αυτό που χρόνια ξέραμε.
Πέντε Βόσνιοι ισλαμιστές καταδικάστηκαν από τη Βοσνιακή δικαιοσύνη που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και διακίνησης όπλων, όπως ανακοινώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Ο Ριτζάντ Ρουστεμπάσιτς, ο Αμπτουλάχ Χάντζιτς και ο Εντις Βέλιτς που συνελήφθησαν το Νοέμβριο κατηγορήθηκαν για "τρομοκρατία, επαφές με κακοποιούς και παράνομη διακίνηση όπλων και στρατιωτικού υλικού", σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικαστηρίου.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Μοχάμαντ Ρουστεμπάσιτς, που συνελήφθη το Σεπτέμβριο και ο Εντις Στρόιλ κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση όπλων καθώς και για κατασκευή αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ομάδα των πέντε προετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση κατά στόχων που δεν δημοσιοποιήθηκαν, ενώ καταγγέλθηκε ότι η ομάδα είχε διαπράξει το 2008 επιθέσεις κατά στρατιωτικών της ευρωπαικής δύναμης στη Βοσνία (Εurofor). Εγινε τέλος γνωστό ότι τρία μέλη της ομάδας είχαν εκπαιδευτεί στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: