2 Δεκ 2009

Ικανοποιημένοι οι ροδακινοπαραγωγοί

Κατά 3 λεπτά περισσότερο, δηλαδή 7 λεπτά ανά κιλό, θα είναι η ενίσχυση που θα καταβληθεί προς τους ροδακινοπαραγωγούς για τη στήριξη της παραγωγής τους.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τους ροδακινοπαραγωγούς και τους εκπροσώπους της μεταποίησης. Αυτά τα χρήματα - που είναι από το κονδύλι των 15.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση που επιτρέπει η Κομισιόν να δίνει το κάθε κράτος μέλος από τον εθνικό προϋπολογισμό του - θα μπούνε στο λογαριασμό του κάθε αγρότη αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Γενικά οι ροδακινοπαραγωγοί είναι ικανοποιημένοι από τη συμφωνία και αποχώρησαν από τα μπλόκα της Ημαθίας και της Πέλλας και η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, (λίγο πριν τη Βέροια) όσο και στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στους κόμβους Γυψοχωρίου και Μαυροβουνίου του νομού Πέλλας, διεξάγεται πλέον κανονικά. Οι παραγωγοί της Ημαθίας μετά και την πρωινή γενική τους συνέλευση, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, σχετικά με τα επιπλέον 7 λεπτά το κιλό που θα εισπράξουν για τα συμπύρηνα ροδάκινα, πέραν των 18 λεπτών που τους δίνουν οι βιομηχανίες. Οι συνάδελφοί τους, της Πέλλας, είναι μεν ευχαριστημένοι από αυτό το σκέλος, επισημαίνουν ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως το θέμα των αποζημιώσεων για την ακαρπία κάποιων οπωροφόρων δένδρων (μήλα, αχλάδια και κεράσια). Σε κάθε περίπτωση και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι αποχωρούν από τα μπλόκα αλλά εάν οι δεσμεύσεις της υπουργού δεν υλοποιηθούν, οι ροδακινοπαραγωγοί είναι αποφασισμένοι να «κατέβουν ξανά στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: