25 Νοε 2009

Συνεργασία του ομίλου Carrefour με παραγωγούς φασολιών

«Στόχος μας να διαθέτουμε στους πελάτες μας προϊόντα της ελληνικής γης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος.
Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος ανακοίνωσε πως προχώρησε σε μία συνεργασία, με στόχο την υποστήριξη της Ομάδας Παραγωγών Πρεσπών για την ανάπτυξη, σύμφωνα με πρότυπες καλλιεργητικές μεθόδους του φασολιού Πρεσπών «Ποιοτική Οδός Carrefour».
Τα Φασόλια Πρεσπών «Ποιοτική Οδός Carrefour» παράγονται στις Πρέσπες από 13 τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα σήμανσης «Προϊόντος Προστατευόμενης Περιοχής», σήμανση που συνοδεύει το προϊόν, υποδηλώνοντας ότι οι μέθοδοι καλλιέργειάς τους βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν σταδιακά οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να προστατευτούν οι οικολογικές ανάγκες της περιοχής.
Το πιλοτικό πρόγραμμα σήμανσης «Προϊόντος προστατευόμενης περιοχής Πάρκου Πρεσπών» εφαρμόστηκε κατά τις καλλιεργητικές περιόδους των ετών 2007-2008 από τους 13 φασολοπαραγωγούς και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών μέσω του προγράμματος «One Europe, More Nature» του WWF υπό την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.
Το νέο προϊόν της σειράς «Ποιοτική Οδός Carrefour» πληρεί τις ποιοτικές προδιαγραφές τυποποίησης, ενώ παράλληλα τα στοιχεία ιχνηλασιμότητας τηρούνται σε όλα τα στάδια της μεταποίησης, ώστε να είναι γνωστά τα στοιχεία του παραγωγού και του αγροτεμαχίου προέλευσης για κάθε συσκευασία.
Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Στασινούλιας, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, «Επικροτούμε την προσπάθεια μιας μικρής ομάδας παραγωγών, που με μεράκι παράγουν το προϊόν τους, ακολουθώντας πρότυπες περιβαλλοντικά μεθόδους καλλιέργειας, γεγονός που αποτελεί την πεμπτουσία της σειράς «Ποιοτική Οδός Carrefour». Στόχος και βασικός άξονας της φιλοσοφίας και των αξιών που υπηρετούμε στον όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος είναι να διαθέτουμε στους πελάτες μας προϊόντα της ελληνικής γης, αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και τον Έλληνα παραγωγό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: