19 Νοε 2009

Δεν τους γνώριζαν ούτε ξέρουν κάτι για αυτούς αλλά (!)

Με νέα ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν έξωση στην ιστοσελίδα του Athens indymedia από τους σέρβερς της σχολής.
Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε τη στήριξή της στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, δηλώνοντας ότι «απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση».
«Tο Πολυτεχνείο, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, επιφυλάσσει αποκλειστικά σε αυτό, όπως κάνουν και όλα τα άλλα ΑΕΙ, την κρίση για το τι συνιστά τους «εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς» και το πώς αυτό συνδέεται όχι μόνο με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την καταγραφή τους. Δεν προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής ή κατασταλτικής λογοκρισίας ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα που μπορεί να το χωρίζει από τις απόψεις που εκφράζονται».
Αποκαλούν την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης, ώστε να αποποιηθούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Όπως υποστηρίζουν το indymedia φιλοξενείται στο ΕΜΠ από πολλών ετών και υπό διαδοχικές πρυτανικές αρχές. Η ανακοίνωση καταλήγει στη φράση του Βολτέρου: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες».
Ας πούμε όμως και τι λέει ο λαός «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει».
Βέβαια εδώ να θυμίσουμε ότι όταν οι ίδιες αρχές απαντούσαν στην Βουλή έλεγαν ψέματα ότι δεν γνώριζαν τους σέρβερ και ήταν αδύνατον να τους βρουν τώρα τους καλύπτουν πολιτικά.
Η φωτογραφία που βάζουμε δεν είναι τυχαία. Απεικονίζει ένα υποσιτισμένο κοριτσάκι που σέρνεται για να φτάσει σε κέντρο διανομής τροφής ενώ παρακολουθείται από ένα όρνιο, το οποίο περιμένει το θάνατο της για να μπορέσει να ζήσει αυτό. Τη έβγαλε ο Kevin Carter στο Σουδάν το 1993 και δημοσιεύτηκε στους New York Times στις 26 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Την αφιερώνουμε σε όλους αυτούς που με τα χρήματά μας διαχειρίζονται το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: