20 Νοε 2009

Δάνειο θέλουν και οι ελαιοκομικές Ενώσεις

Για να αντιμετωπιστεί η μείωση των τιμών παραγωγού στο ελαιόλαδο, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ελαιοκομική περίοδο, οι εκπρόσωποι από τις ελαιοκομικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητάνε από την κυβέρνηση τη χορήγηση ατόκου δανείου – στα πρότυπα εκείνων που χορηγήθηκαν πέρυσι για τα δημητριακά και φέτος για τα κρασοστάφυλα – ύψους 2 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου, που θα συγκεντρώσουν.
«Ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, αντιμετωπίζει κρίση εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας σε επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή.
Το αίτημα θα τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προσεχή εβδομάδα, παράλληλα με εκείνο να χορηγηθεί προκαταβολή του 70% της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Πάντως οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εκπρόσωποι των ΕΑΣ Ηρακλείου, Πεζών, Σητείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Λέσβου, εμφανίστηκαν έντονα προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στην αγορά ελαιολάδου και τη διαμόρφωση των τιμών παραγωγού για το λάδι της καινούργιας σοδειάς, χωρίς να κρύβουν την ανησυχία τους για περαιτέρω μειώσεις τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: