24 Νοε 2009

Είναι πολλά τα λεφτά

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα trafficking στην Ελλάδα που παρουσίασε το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης:
«Τα θύματα σωματεμπορίας είναι συνήθως ανήλικα, από χώρες της Αν. Ευρώπης και της Αφρικής. Η στρατολόγησή τους γίνεται με ψεύτικες υποσχέσεις για εύρεση εργασίας, συχνά από άτομα του συγγενικού ή φιλικού τους περιβάλλοντος. Οταν περάσουν τα σύνορα, τους παίρνουν τα αληθινά χαρτιά και φτιάχνουν ψεύτικα, ώστε να φοβούνται και να εμφανίζονται μεγαλύτερης ηλικίας.
Στις γυναίκες από τη Ρουμανία χρησιμοποιούν τον φόβο του αποκεφαλισμού, σε αυτές από την Αφρική τον φόβο του βουντού, ενώ άλλες τις εθίζουν στα ναρκωτικά για να κάνουν οτιδήποτε για τη δόση τους. Τις υποχρεώνουν να δέχονται μέχρι και 70 πελάτες την ημέρα, με 20 ευρώ το 5λεπτο. Ενα θύμα μπορεί να τους αποφέρει 1.400 ευρώ το 7ωρο.
Πολλά θύματα εξαναγκάζονται σε δύο ή και τρία 7ωρα με μία ώρα διάλειμμα για να φάνε και να πλυθούν. Οταν λένε πως δεν αντέχουν άλλο, τις απειλούν πως θα τις πετάξουν σε χαντάκι. Οταν αρνούνται, τις πετάνε από τα παράθυρα. Υπάρχουν υποψίες πως μετά την ηθική και πνευματική εξόντωσή τους, γίνονται στόχοι για εμπόριο οργάνων».
Είναι πολλά τα λεφτά και γεμίζουν ακόμη και τσέπες ατόμων..... υπεράνω υποψίας που παίρνουν αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: