24 Νοε 2009

Κατάσχεση γεωργικών ιδιοκτησιών στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 31 γεωργικές ιδιοκτησίες κατασχέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο της πολιτικής για την ανάκτηση της γης που έχει κριθεί «άγονη» από τη κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Ελίας Χάουα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόφαση ελήφθη επειδή ο τίτλος της ιδιοκτησίας δεν ήταν σωστός, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βενεζουέλας.
Η Βενεζουέλα η πρώτη ανάμεσα στους εξαγωγείς πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής, έχει την ανάγκη μεγάλων εισαγωγών γεωργικών προϊόντων και πολλές φορές υποφέρει από την έλλειψη βασικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Ζούλια, Πάμπλο Πέρεζ, κατασχέθηκε ακόμη και μία ιδιοκτησία του Μανουέλ Ροζάλες, του αντίπαλου του προέδρου Τσάβες, ο οποίος ζει εξόριστος στο Περού.
«Αναλαμβάνουμε δράση στα πλαίσια του νόμου. Κανείς, ακόμη και ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης ή της κυβέρνησης δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την πολιτική ηγεσία του ώστε να παραβιαστούν οι νόμοι της Δημοκρατίας», απάντησε ο Ελίας Χάουα.
«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σκοπεύει να ανακτήσει αυτό το έτος περίπου 300.000 εκτάρια γης, τα οποία θεωρούνται άγονα ή οι τίτλοι τους είναι αμφισβητήσιμοι», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Χάουα.
Από την άφιξη του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της χώρας το 1999 σχεδόν 2,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν τεθεί υπό τον κυβερνητικό έλεγχο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: