30 Νοε 2009

Αφρώδεις Οίνοι: Το τέλειο αντίδοτο στην κρίση

Ο κόσμος διψάει για αφρώδεις οίνους και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος, το περασμένο Σάββατο.
Οι 1.200 περίπου επισκέπτες δοκίμασαν τις περισσότερες σαμπάνιες της ελληνικής αγοράς και τους αντίστοιχους αφρώδεις οίνους, από διάφορες περιοχές του κόσμου, στη μοναδική στο είδος της εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες», που διεξήχθη φέτος για τρίτη φορά. Σαμπάνιες και υπόλοιποι αφρώδεις οίνοι αποδείχθηκαν έτσι ιδανικό αντίδοτο στην αρνητική ψυχολογία της εποχής, κρίση γαρ... και κατέδειξαν τη δυναμική του κρασιού και των οινόφιλων. Εξ άλλου, «σε απαιτητικές εποχές είναι που ξεχωρίζουν οι διοργανώσεις ποιότητας», υπογράμμισαν συμμετέχοντες και επισκέπτες της φετινής, εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης. Εντύπωση προκάλεσε όμως τόσο η ποιότητα όσο και η διαφορετικότητα του κόσμου, που κάλυπτε πολλές ηλικίες (ανάμεσά τους πολλοί νέοι).
«Πολλοί φετινοί επισκέπτες ήταν διαβασμένοι για τα αφρώδη κρασιά», παρατήρησαν συμμετέχοντες, εκτιμώντας το επίπεδό τους.
Όταν πάντως η εκδήλωση πλησίαζε στο τέλος της οι περισσότεροι από αυτούς παραδέχτηκαν: «δεν είχαμε πια κρασιά να δοκιμάσει ο κόσμος», που δεν έλεγε να αποχωρήσει, δίνοντας στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» την απαστράπτουσα και σπινθηροβόλα ατμόσφαιρα που της ταιριάζει.
Στη φετινή «Αφρός & Φυσαλλίδες» εκτέθηκαν σχεδόν 100 αφρώδη κρασιά, γνωστά ή λιγότερο γνωστά, ελληνικά και ξένα. Ανάμεσα τους, λαμπερές πρωταγωνίστριες οι σαμπάνιες, μερικές εκ των οποίων δυσεύρετες και ακριβές. Παρόντες όμως ήταν και οι περισσότεροι από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς αφρωδών οίνων με τα κρασιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: