30 Οκτ 2009

ΗΠΑ: Ανήλικοι διώκονται ως ενήλικες για βιασμό

Τέσσερις εφήβους συνέλαβε η αστυνομία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ως ύποπτους για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στην επίθεση μπορεί να εμπλέκονται έως και 12 άτομα και ότι συνεχίζει να αναζητά τους υπόλοιπους υπόπτους.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο σε λύκειο του Ρίτσμοντ, συνοριακής πόλης ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση διήρκησε επί δύο ώρες και αρκετοί από τους δράστες πήραν μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία.
Η νεαρή κοπέλα, που έβγαινε από το λύκειο, ετοιμαζόταν να τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να την παραλάβει, όταν ένας φίλος της την έπεισε να καθίσει με μία παρέα που έπινε σε ένα απομονωμένο σημείο των εγκαταστάσεων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν η κοπέλα έπεσε αναίσθητη, ύστερα από κατανάλωση κονιάκ.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στις ΗΠΑ, όπου η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από το γεγονός πώς τόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να την αποτρέψει.
Οι τέσσερις συλληφθέντες έφηβοι αντιμετωπίζουν ισόβεια κάθειρξη σε περίπτωση που καταδικαστούν. Οι τρεις εξ αυτών είναι ανήλικοι (15, 16 και 17 ετών) αλλά διώκονται ως ενήλικες λόγω της βιαιότητας της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: