20 Οκτ 2009

Συνηθισμένες αυτοκτονίες

"Λιγότεροι άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην France Telecom από αλλού", ισχυρίζεται ο Ρενέ Παντιέ, επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας της Γαλλικής Στατιστικής Εταιρείας, στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Croix.

Οι 25 υπάλληλοι της France Telecom, που αυτοκτόνησαν από τις αρχές του 2008 μέχρι τώρα κοινώς δεν αποτελούν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό, όπως υποστήριξε σημαντικός στατιστικολόγος σε άρθρο του που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
"Είναι θλιβερό, το ανθρώπινο δράμα που αποτελούν αυτές οι αυτοκτονίες να χρησιμοποιείται στη διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Είναι ντροπή", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Παντιέ, το 2007 στην Γαλλία καταγράφηκαν 19,6 αυτοκτονίες για κάθε 1.000 ανθρώπους ηλικίας 20 με 60 ετών. Υπολόγισε ότι το ποσοστό στην France Telecom, η οποία έχει περίπου 100.000 υπαλλήλους, φτάνει τους 15 ανθρώπους το χρόνο.
Το κύμα αυτοκτονιών στην εταιρεία έχει συγκλονίσει τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, με τους εργαζόμενους να αποδίδουν τις αυτοκτονίες στην αναδιοργάνωση που γίνεται στην εταιρεία και στη συμπεριφορά της διοίκησης προς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: