29 Οκτ 2009

Ρωσικές τράπεζες: Τώρα δέχονται και ...γουρούνια ως εγγύηση

Μέχρι και γουρούνια δέχτηκε ρωσική τράπεζα ως εγγύηση, ώστε να μειώσει τις επισφάλειές της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Αναλυτικά, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Alexander Lebedev, ιδιοκτήτης της National Reserve Bank, αναγκάστηκε να δεχτεί ως εγγύηση για επισφαλές δάνειο από φάρμα στην περιοχή Σαμάρα, 40.450 γουρούνια, τα οποία, όμως, έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω της γρίπης των χοίρων. Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα περιμένει ακόμα να πάρει τα γουρούνια, ως εγγύηση για δάνειο ύψους 100 εκατ. ρουβλιών.
Σημειώνεται ότι οι ρωσικές τράπεζες, έχουν διευρύνει τα περιουσιακά στοιχεία που δέχονται ως εγγυήσεις, καθώς οι επισφάλειές τους αναμένεται να φθάσουν στο 20% των συνολικών χορηγήσεων το 2009. Ακόμη, οι επισφάλειες των τραπεζών μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομία της χώρας, η οποία παρουσίασε ανάπτυξη ύψους 0,6% το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Επιπλέον, εκτός από τα γουρούνια έχουν δεχτεί και ως εγγυήσεις μερίδιο στην εταιρία λιανικής πώλησης εσωρούχων Wild Orchid, αλλά και στον όμιλο λιανικής πώλησης τροφίμων Mosmart.

Δεν υπάρχουν σχόλια: