9 Οκτ 2009

Ανήλικες τράβηξαν στιλέτο

Ένα 14χρονο κορίτσι από την Πάτρα έπεσε θύμα ληστείας από δύο άλλες ανήλικες 16 και 17 χρόνων.

Το περιστατικό συνέβη σε πλατεία της περιοχής Αγίας Σοφίας, λίγο μετά τις εννέα προχθές το βράδυ. Οι δύο ανήλικες βρήκαν τη 14χρονη στην πλατεία και με απειλητική διάθεση τη στρίμωξαν σε ένα δένδρο. Στη συνέχεια η 16χρονη έβγαλε ένα μαχαίρι και απαίτησε από το μικρό κορίτσι να της δώσει όσα χρήματα είχε πάνω της. Η μικρή δεν είχε χρήματα και οι δύο ανήλικες της πήραν το κινητό της τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Χθες, όμως, το 14χρονο θύμα, περνώντας και πάλι από την ίδια πλατεία, είδε τις δύο κοπέλες και αμέσως ενημέρωσε τους γονείς της, αφού το σπίτι της βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.
Ο πατέρας της 14χρονης ειδοποίησε την Αστυνομία και τα δύο κορίτσια συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και αβίαστα ομολόγησαν την πράξη τους.
Οι συλληφθείσες είναι Ελληνίδες και από την έρευνα της υπόθεσης που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας προέκυψε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν παρεισφρήσει σε παρέα αγοριών στην περιοχή. Φαίνεται ότι κίνητρο για τη ληστεία ήταν η επιβεβαίωση από την πλευρά των κοριτσιών ότι δεν θα δείλιαζαν να επιτεθούν στην ανήλικη για να της πάρουν ό,τι είχε στην κατοχή της. Η ληστεία φέρεται να έγινε μετά από παρότρυνση των αγοριών τής παρέας που το τελευταίο διάστημα οι δύο κοπέλες είχαν συνδεθεί. Πέρα όμως από τα κίνητρα, το δεδομένο είναι ότι οι δύο κοπέλες φορτώθηκαν λίγο μετά την εφηβεία τους με ένα βαρύ κακούργημα, αυτό της ληστείας και θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: