2 Οκτ 2009

Η διαστροφή και τα άρρωστα μυαλά

Τελικά όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό των ανθρώπων. Επειδή κάποιες «προοδευτικές» χώρες δεν τολμάνε να πάρουν σκληρά μέτρα τιμωρίας για τους παιδεραστές η κοινωνία αρχίζει και σκέφτεται με το μυαλό του διεστραμμένου λόγω της ανασφάλειας που υπάρχει. Η λύση είναι η σκληρή τιμωρία των αληθινών ενόχων και η αποσεξουαλοποίηση των ανήλικων παιδιών. Τα μέσα ενημέρωσης είναι τα πρώτα υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση. Δεν νομίζω ένα παιδί ανήλικο βλέποντας την Πετρούλα, να γίνεται σταρ επειδή δείχνει τον κόλο της, κερδίζει κάτι που θα το ωφελήσει, εκτός μια εμπειρία που στην ηλικία που έχει δεν είναι ωφέλιμο να την αποκτήσει. Η σεξουαλικότητα συνεχώς πουλάει από τα τηλεοπτικά μέσα, που μπαίνουν ελεύθερα στο σπίτι και «αιχμαλωτίζουν» τα παιδικά μάτια. Η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη και πρέπει να ελέγχεται.

Πριν από έναν χρόνο ο Άντονι και η Λίζα Ντιμαρί έδωσαν την ψηφιακή τους μηχανή σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Wal-Μart στην Αριζόνα για να τυπώσουν τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει στις διακοπές τους. Και χωρίς να το καταλάβουν, έμπλεξαν σε μια περιπέτεια που μπορεί να συνοψισθεί ως εξής: «Γονείς, προσοχή στις φωτογραφίες που τραβάτε στα παιδιά σας». Στις 8 από τις 144 φωτογραφίες της οικογένειας Ντιμαρί είχαν απαθανατιστεί τα τρία παιδιά, 5 και 4 ετών τα δύο πρώτα, 18 μηνών το τελευταίο. Το λάθος που έκαναν ήταν ότι τρία παιδιά εμφανίζονταν γυμνά στην παραλία ή καλυμμένα μόνο με μια πετσέτα θαλάσσης. Αυτό ήταν το γεγονός που προκάλεσε τις υποψίες του υπαλλήλου του υποκαταστήματος, ο οποίος είχε αναλάβει την εκτύπωση των φωτογραφιών. Ο υπάλληλος του Wal-Μart υπέθεσε ότι είχε μπροστά του δύο άθλιους παιδεραστές και το επόμενο λεπτό κάλεσε την αστυνομία. Ο αστυνόμος που έφτασε επιτόπου για την υπόθεση πείστηκε για την «ακαταλληλότητα» των εικόνων και άρχισε μια έρευνα για «σεξουαλική εκμετάλλευση» και «παιδική πορνογραφία». Οι γονείς υποχρεώθηκαν σε ιατρική εξέταση και με αυτό το αδιάσειστο στοιχείο ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση πείστηκε ότι ήταν αθώοι. Στο μεταξύ, όμως, τους είχε αφαιρεθεί για έναν μήνα η επιμέλεια των παιδιών, αλλά και το δικαίωμα να τα επισκεφθούν. Το σπίτι τους ερευνήθηκε ενδελεχώς από την αστυνομία, η οποία κατέσχεσε φωτογραφίες και βιντεοκασέτες και τα ονόματά τους μπήκαν για κάποιο διάστημα στον κατάλογο των παιδεραστών. Η Λίζα Ντιμαρί, δασκάλα στο επάγγελμα, παύθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο από το σχολείο της. «Δεν καταλαβαίνω τίποτε», δήλωσε ο Άντονι Ντιμαρί στα αμερικανικά μέσα. «Το 99% των οικογενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν ακριβώς τις ίδιες φωτογραφίες στα άλμπουμ τους». Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι Ντιμαρί υποστηρίζουν ότι σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα χρέος 75.000 δολαρίων που οφείλουν στον δικηγόρο τους.
Στην έκθεση που συνέταξαν οι τοπικές αρχές, χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες «ερωτικές» και κάνουν λόγο για «σεξουαλική εκμετάλλευση». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζεύγους οι άνθρωποι που επιφορτίστηκαν με τη σύνταξη της έκθεσης ήταν αναρμόδιοι για να κρίνουν τις φωτογραφίες. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους και στην τοπική κοινωνία, οι Ντιμαρί αποφάσισαν να δώσουν τις «τολμηρές» φωτογραφίες στη δημοσιότητα «για να λάμψει η αλήθεια πάνω στο ψέμα». «Η διαστροφή βρίσκεται στα μάτια και το μυαλό αυτών που βλέπουν» επισήμανε ο δικηγόρος που ανέλαβε την περίεργη υπόθεση. Το επόμενο βήμα που σκέπτεται να κάνει η οικογένεια Ντιμαρί είναι να μηνύσει τις αρχές της πόλης Πεόρια στην Πολιτεία της Αριζόνας για δυσφήμηση. Μήνυση κατέθεσαν και κατά της αλυσίδας Wal-Μart. Αλλά η Λίζα Ντιμαρί φοβάται ότι η συμβουλή που έδωσε στα δυο κορίτσια της «να αισθάνονται άνετα με το γυμνό σώμα τους» μπορεί να την μπλέξει σε νέες περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: