22 Σεπ 2009

Κατασχέσεις και λουκέτα το αληθινό ντιμπέιτ

Η σούπα του ντιμπέιτ μας είναι αδιάφορη. Το πολύωρο τηλεοπτικό σόου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι μαϊμουδίζοντες δημοσιογράφοι δεν τόλμησαν να ρωτήσουν για τα πραγματικά προβλήματα που είναι:

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΑΖ και Σκούρτης ΑΕΓΑ. Στον αέρα 840.000 ασφαλισμένοι. Στον δρόμο 6.000 εργαζόμενοι
Οι εταιρείες HDW και Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προχώρησαν χθες σε καταγγελία των συμβάσεων για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων τύπου U214 και την αναβάθμιση τριών υποβρυχίων τύπου 209. Οι Γερμανοί επικαλούνται εκκρεμείς πληρωμές του ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ.
Η γερμανική πλευρά είχε προειδοποιήσει με καταγγελία της σύμβασης και απολύσεις εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τον περασμένο Μάιο, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των δύο συμβάσεων.
Την ίδια στιγμή για χρέη της τάξεως των 19 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται πλέον «δεμένα» και κατεσχεμένα όλα τα πλοία του στόλου της GA Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου. Κατεσχεμένα βρίσκονται πλέον τα εξής πλοία της G&A Ferries:
Το «Μαρίνα» από την εταιρεία ΣΑΝΚΟ, τον ΟΛΠ και τη ΜAMIDOIL - Jetoil, το «Ανθή - Μαρίνα» από τη ΣΑΝΚΟ, τη γαλλική τράπεζα ΝΑΤΙΧΙS και τον ΟΛΠ, το «Μιλένα» από τη ΣΑΝΚΟ και τον ΟΛΠ, το Jet Ferry από τη NATIXIS και τον ΟΛΠ, το «Ροδάνθη» από τον ΟΛΠ, τη MAMIDOIL - Jetoil και την ΕΚΟ, το «Δημητρούλα» από τον ΟΛΠ, το «Ρομίλντα» από τον ΟΛΠ και το «Νταλιάνα» από την ΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: