2 Σεπ 2009

Βγήκαν από τα ρούχα τους οι κτηνοτρόφοι με αυτά που είπε ο Χατζηγάκης


Η κινητοποίηση των Τεμπών ήταν η αρχή υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι. Η συνέχεια θα δοθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και των εισόδων - εξόδων της χώρας, στην περίπτωση την οποία ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για στήριξη της κτηνοτροφίας. Αυτά που τους έταξε ο Χατζηγάκης τα χαρακτηρίζουν «καραμέλες για τα εγγόνια του». Τα χρέη των κτηνοτρόφων ανέρχονται σε ένα δις ευρώ. Δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τις ζωοτροφές τους. Αυξάνει κάθε μέρα το κόστος παραγωγής και είναι καθηλωμένες οι τιμές τα τελευταία τρία χρόνια. Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα ξεγυμνώθηκε.


«Είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι μέτρα ουσίας. Απευθύνονται σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας εκτός των κτηνοτρόφων. Τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ που μας «χαρίζει» είναι ελάχιστα και προέρχονται από τις κρατήσεις που κάνουν στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, δηλαδή κάνει κοινωνική πολιτική με τα δικά μας χρήματα», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Δημήτρης Καμπούρης.

Τη στήριξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, όπως έκαναν και στη Γαλλία, με 250 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΛΓΑ, ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Πεβερέτος. «Μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις, αφού έχουμε μείωση του γάλακτος και του κρέατος το 2008», λέει. «Επίσης ζητάμε την ρύθμιση των χρεών μας που ανέρχονται περίπου σε 1 δις ευρώ. Αυτά που ανακοίνωσε ο υπουργός έχουν μηδενικό κόστος για το κράτος. Είναι μια απλή τραπεζική ρύθμιση που μπορεί να την κάνει ο καθένας μόνος του με την τράπεζα αν δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του», τονίζει ο κ. Πεβερέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: