6 Αυγ 2009

Η επανάσταση ενός σουβλακο-φάγου και η ζωή των νταβατζήδων

Κάποτε υπήρχε ένας αγωνιστής της επανάστασης του 1821 που τον λέγανε Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, τον οποίο έγραψε η ιστορία όπως θα γράψει και τον τωρινό πρωθυπουργό μας τον Σουβλακοφάγο, που δεν θα γινόταν πρωθυπουργός αν δεν τον λέγανε Καραμανλή και που κατάφερε τόσο γρήγορα να απογοητεύσει εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι μπορεί να φτωχαίνουν συνεχώς, αλλά και με το ζεστό χρήμα τους κάνουν ομορφότερη τη ζωή των αφεντάδων τους.

Ήταν πολλοί που τον πίστεψαν τότε, επειδή χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι του Μπαϊρακτάρη (σουβλατζίδικο της Αθήνας καμιά σχέση με τον πρώην αστυνομικό διευθυντή) και δήλωσε ότι τώρα που κυβερνά δεν θα κάνουν κουμάντο στη χώρα μας οι 5 - 6 νταβατζήδες (οι γνωστοί επιχειρηματίες δημόσιων έργων δημόσιων, εκδότες, προμηθευτές κ.α.).

Κι ενώ έκανε αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση ο σκληροτράχηλος επαναστάτης, χωρίς αιτία και ουσία, σε λίγο χρονικό διάστημα άνοιξε τους ασκούς της κρατικής διαφήμισης και άρχισαν να γεμίζουν οι πεθαμένες φυλλάδες των νταβατζήδων με χρήμα του φορολογούμενου λαού.
Αντί να τους αφήσει να πεθάνουν γρήγορα, ο κουρασμένος προτίμησε να σκοτώσει το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν αυτά τα πέτρινα χρόνια.
Ο λαός τυφλώθηκε από την ξετσιπωσιά των γαλάζιων νεόπλουτων και τις κόντρες τους με τους πράσινους που είχαν προηγηθεί.

Πικράθηκε όταν είδε ότι και οι τωρινοί, όπως και οι πρώην, μπούκωναν τα ίδια στόματα των νταβατζήδων, που κοντεύουν να σκάσουν από το πολύ χρήμα.

Εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα μπορούσαν να χτισθούν σχολεία, νοσοκομεία, να αναπτυχθεί η οικονομία, να ανοίξουν δουλειές, πήγαν στα παντελόνια των νταβάδων της Ελλάδας, μια ευγενική προσφορά του Καραμανλή.
Τώρα που οι εφημερίδες τους πεθαίνουν, οι νταβατζήδες ανοίγουν portals και είναι η ίδια η κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι θέλει να απαλλαγεί από αυτούς, που αρχίζει να τους σπρώχνει το ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα του τίμιου Έλληνα, που πληρώνει τους φόρους του (είναι αυτός που δεν έχει τις νόμιμες off shore).
Αποτέλεσμα όλων αυτών τα ταμεία να αδειάσουν και ο επόμενος που θα βγει να κυβερνήσει να βάλει νέους φόρους για να μαζέψει ξανά το χρήμα.
Γιατί από νταβατζή κανείς δεν ζητά επιστροφή.
Και κολυμπάνε στο χρήμα αυτοί και σφίγγει το ζωνάρι ο Έλληνας φορολογούμενος.
Οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τον λαό που τους ανεβάζει, αλλά αγωνίζονται για να κάνουν κολλητό τους κάποιον από τους νταβάδες μας.
Η πουτανιά δεν τους αφήνει να κρυφτούν και είναι πάντα παστρικοί-ές με τους πατρόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: