3 Αυγ 2009

Επέστρεψε στην Ελλάδα η Μαρίκα

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται πλέον η περίφημη αγελάδα Μαρίκα, που βόσκοντας στον Έβρο πέρασε τα σύνορα και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο.

Η Μαρίκα, μια αγελάδα από τον Έβρο κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες, αφού «συνελήφθη» επί τουρκικού εδάφους έχοντας παραβιάσει το νόμο περί «μετανάστευσης». Όλα άρχισαν μια μέρα που η Μαρίκα έβοσκε αμέριμνη στις Καστανιές του Έβρου. Ξαφνικά αφαιρέθηκε και χωρίς να το καταλάβει, πέρασε τα σύνορα. Το αποτέλεσμα ήταν να βόσκει σανό πίσω από του «κρατικού στάβλου» τα κάγκελα. Παρά τις εκκλήσεις του ιδιοκτήτη της, Βασίλη Μητακίδη, στην Άγκυρα, για απελευθέρωση της -ένεκα του ότι είναι και μάνα ενός μοσχαριού μόλις 7 μηνών- οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα την «αποφυλάκιζαν» μετά το πέρας των 21 ημερών που ορίζεται για περιπτώσεις σαν και τη δική της.

Έτσι αφού έληξε η καραντίνα 21 ημερών, στην οποία είχαν θέσει το ζώο οι τουρκικές αρχές, επεστράφη στις ελληνικές.

Ο κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης της Μαρίκας πλέει σε πελάγη ευτυχίας και πλέον τονίζει ότι δεν θα την αφήσει από τα μάτια του, ενώ ήδη μετέφερε στον χώρο της καραντίνας το 7 μηνών μοσχαράκι της, προκειμένου να κάνει παρέα στη μαμά του.

Τί τράβηξε το άμοιρο ζωάκι από τους Τούρκους. Να έλεγχαν άραγε έτσι και τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που μας στέλνουν πακέτο οι γείτονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: