22 Ιουλ 2009

Κανένας δεν έφταιξε

Κανένας δεν έφταιξε. Όλοι αθωώθηκαν. Τι ντροπή.

Για ένα αγγελούδι που θα τα βλέπει από πάνω και απλά θα γελάει. Πόσο μικροί είμαστε. Και η δικαιοσύνη ακόμα πιο μικρή...Κράτησαν δεσμευμένα τα χρήματα στην τράπεζα και δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί! Κανείς δεν έφταιγε...
Τελικά αυτοί οι δικαστές μόνο με τα blog ξέρουν να ασχολούνται, να χαίρονται τους μισθούς τους που παίρνουν από τους Έλληνες φορολογούμενους αλλα δεν τους υπηρετούν ούτε τους σέβονται.
Λίγο μετά τη γέννηση του μικρού Παναγιώτη, οι γονείς του μάθαιναν τα δυσάρεστα νέα. Το αγγελούδι τους έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου. Νευροβλάστωμα δεξιού επινεφριδίου. Και τότε βοήθησαν όλοι οι Έλληνες. Στο λογαριασμό που άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μαζεύτηκε μέσα σε μία νύχτα το ποσό των 296.404 ευρώ. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά, για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης στο «Memorial» της Νέας Υόρκης. Η οικογένεια χαμογέλασε. Υπήρχε πλέον ελπίδα.
Το αγόρι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» και η οικογένειά του περίμενε τη στιγμή που θα έφευγε για την Αμερική. Τέλος, όμως, στις ελπίδες και τα όνειρά τους έβαλε η γραφειοκρατία.
Ξημέρωμα Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001, ο Παναγιώτης Βασιλέλλης «σβήνει». Οι πάντες δακρύζουν για το χαμό του τρίχρονου αγγέλου και θυμώνουν για τη σφραγίδα που αφήνει η γραφειοκρατία στο φάκελο Βασιλέλλη. Πίκρα και πόνος για την οικογένεια που δεν κατάφερε ποτέ να μεταφέρει τον Παναγιώτη στο «Memorial» της Νέας Υόρκης.
Στις 7 Μαρτίου, δύο μέρες μετά το θάνατο του παιδιού, η τράπεζα αποδέσμευσε τα χρήματα. Ήταν όμως αργά.
Αύριο μπορεί να είναι το δικό σου παιδί
Τι κάθεσε και περιμένεις αντέδρασε
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η αξία της ζωής ενός ανθρώπου από ένα τόσο άθλιο και ανίκανο κρατικό μηχανισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: