17 Ιουλ 2009

Μπλόκα στους δρόμους από ροδακινοπαραγωγούς

Tρακτέρ από Ημαθία έχουν συγκεντρωθεί στο 66ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας (γέφυρα Μακροχωρίου) και στην Εγνατία Οδό, στους κόμβους Κουλούρας και Βέροιας.
Παράλληλα, τρακτέρ από Πέλλα έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μελισσίου στα Γιαννιτσά.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να κινούνται από παρακαμπτήριες οδούς, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.


Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν ελάχιστη εγγυημένη τιμή 25 λεπτά στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση στο χωράφι των περίπου 200.000 τόνων του συμπύρηνου, που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία και ποσό 4,5 λεπτών το κιλό στις ομάδες παραγωγών, μέσω ΛΑΕΚ.
Ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση εξειδικευμένων μέτρων για τους τρόπους απορρόφησης της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου και να καθορίσει την τιμή αποζημίωσης των παραγωγών για τις αδιάθετες ποσότητες.
Ο κ. Χατζηγάκης έθεσε το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών ενώπιον του πρωθυπουργού, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: