26 Ιουν 2009

1948 – 2008: 60 χρόνια προσφυγιάς των Παλαιστινίων


Το κείμενο γράφηκε στις 11/2/2008 αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάτι αλλάξει στη Γάζα.
Στη φώτο η 18χρονη Ayat Akhras που στις 2 Απριλίου 2002 ανατινάχθηκε με εκρηκτικά έξω από ένα σουπερ μάρκετ στην Ιερουσαλήμ.
Γιατί πληθαίνουν οι ακραίες φωνές των Παλαιστινίων, μήπως γιατί αδιαφορούνε οι υπόλοιποι λαοί ή φοβούνται να πάρουν κάποια απόφαση για την επίλυση του Παλαιστινιακού όλα αυτά τα χρόνια; Ας δούμε γιατί οργανώσεις σαν την Χεζμπολάχ και την Χαμάς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα।


Το 1948 είχαμε 750.000 Παλαιστίνιους που έφυγαν από το Ισραήλ, σήμερα φτάνουν τα 7 εκατ. οι πρόσφυγες που εγκαταλείψανε τα σπίτια τους. Τώρα ζούνε 1.200.000 Παλαιστίνιοι μέσα στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τους νόμους (νόμος υπηκοότητας) όσοι Άραβες έμειναν στο Ισραήλ δικαιούνται να πάρουν υπηκοότητα, ενώ όσοι εκδιώχτηκαν δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής. Το τείχος που κτίζεται τα τελευταία χρόνια παρά τις διεθνείς αντιδράσεις δεν είναι, όπως κάποιοι νομίζουν, στα σύνορα του 67 αλλά περιλαμβάνει και τους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Όχθης. Το 93% της γης στο Ισραήλ ανήκει στο κράτος !!!


Μόνιμη λύση για να υπάρξει οι Παλαιστίνιοι θεωρούν απαραίτητα: Να υπάρξει λύση με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ Επιστροφή όλων των προσφύγων Ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορά του 1976


Η πολιτική του Ισραήλ αντίθετα προχωρά: Στο νόμο της υπηκοότητας Στην ανταλλαγή πληθυσμών Καταστρέφει 500 χωριά και η γη πάει στα χέρια του Ισραήλ Κάνει εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ


Η Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής. Σε οικονομικά χάλια βρίσκεται και η Δυτική Όχθη. Συνεχίζονται οι εποικισμοί από το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Χαρακτηριστικά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό αύξησης του εβραϊκού πληθυσμού στις «αποικίες» ξεπερνά το 5%. Το Ισραήλ επεκτείνει τις αποικίες και στη περιοχή της Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα οργανώνει οικισμούς με σκοπό να αποκόψει την πόλη από την Βηθλεέμ και την Δυτική όχθη. Επίσης έχει στρατηγικό σχέδιο να φτιάχνει εβραϊκές πόλεις με στόχο να χωριστεί η Δυτική όχθη σε βόρεια και νότια. Με όλα αυτά τα σχέδια, που μπορεί ο επισκέπτης στην περιοχή εύκολα να αντιληφθεί, ένα είναι το σίγουρο… δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: