29 Απρ 2008

Όχι στην αδικία» φώναξαν χιλιάδες καπνοπαραγωγοί

Δεν διεκδικούμε τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούμαστε, φώναζαν πάνω από 4.000 καπνοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, φορώντας άσπρα καπέλα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΑΤ.

«Ας έρθει η ηγεσία του υπουργείου να μας δει στα μάτια και να μας πει ότι έχουμε άδικο. Στη Βουλή θα στείλουμε το μήνυμα της νίκης», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος των παραγωγών της Αμφίκλειας, Λεωνίδας Χρας. Μια πρώτη νίκη που είχαν από τη συγκέντρωση, είναι ότι κατάφεραν, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, να έχουν συνάντηση με την Επίτροπο Φίσερ Μπόελ, την Παρασκευή (17/4), παρουσία του υπουργού Α. Κοντού.
Στο συλλαλητήριο, το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, παρευρέθησαν βουλευτές όλων των κομμάτων.
Καπνοπαραγωγοί από την Ροδόπη, Καβάλα, Σέρρες, Λαγκαδά, Κιλκίς, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Ελασσόνα, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Λαμία, Κόρινθο κ.α. έδωσαν δυναμικό παρών την Πέμπτη (17/4) στους δρόμους της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το άρθρο 143 του Κανονισμού 864/2004, που λέει ότι από το 2010 θα χάσουν το 50% των ενισχύσεων.
«Την αδικία του 2004 δεν θα την ανεχτούμε», φώναζαν με ρυθμό στους δρόμους της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: