22 Ιαν 2008

Παράνομα» ελληνικά διόδια σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ «σιωπά»

Πρέπει ή όχι να πληρώνουμε διόδια στον δρόμο Κορίνθου - Πάτρας; Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν οι πολιτικοί και οι νομικοί κύκλοι της χώρας. Πάντως η εικόνα αυτού του δρόμου «καρμανιόλα», δεν δικαιολογεί την πληρωμή των διοδίων, που «υποτίθεται» ότι εισπράττονται για την πραγματοποίηση βελτιωτικών έργων, για ένα δρόμο, που δεν τον μετράμε με χιλιόμετρα αλλά με «εικονοστάσια».

«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμιά προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο», δήλωσε ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, συμπληρώνοντας ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν δεν αντιμετωπίζουν καμιά κύρωση.

«Δεν έχει υπογράψει ακόμη η Ελλάδα τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, βάσει των οποίων, η Κορίνθου - Πατρών δεν πληροί τα κριτήρια προκειμένου να αξιώνει την είσπραξη διοδίων», υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Γρ. Αλεξόπουλο, «έπεσε από τα σύννεφα και προσγειώθηκε στην σκληρή πραγματικότητα», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, όταν ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία των φορέων της περιοχής, για τα «μαύρα χάλια» του δρόμου Πατρών - Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: