31 Μαΐ 2011

Επειδή πήγε στα καλλιστεία λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου

Δεν το χωρά ο ανθρώπινο νους αυτόν που συνέβη στην 19χρονη Katya Koren.  Η νεαρή Μουσουλμάνα που ζούσε σε ένα χωριό της Κριμαίας στην Ουκρανία, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου γιατί πήρε μέρος στα Ουκρανικά καλλιστεία ομορφιάς! Το άψυχο σώμα της 19χρονης κοπέλας, βρέθηκε θαμμένο σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι της, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τον λιθοβολισμό της άτυχης Katya εκτέλεσαν τρεις νεαροί μουσουλμάνοι γιατί θεώρησαν πως με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία, προσέβαλε τους νόμους της Σαρίας. Ο ένας από τους τρεις δράστες, ο 16χρονος Bihal Gaziev έχει ήδη συλληφθεί, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δυο. Ο ανήλικος δράστης μάλιστα, δεν δηλώνει καθόλου μετανοημένος για την αποτρόπαια πράξη του. Οι φίλοι της 19χρονης πάντως, μιλούν για μια κοπέλα που της άρεσε πολύ να φροντίζει τον εαυτό της, να προσέχει την εμφάνιση της και να φορά προσεγμένα ρούχα. Πρόσφατα μάλιστα, είχε βγει και έβδομη σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Μια φράουλα για όλες τις αρρώστιες

Ο καρπός, τα φύλλα, και οι ρίζες της φραουλιάς χρησιμοποιούνται ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια και μάλιστα ένας … επιστήμονας θεώρησε ότι είναι κατάλληλες για όλες τις αρρώστιες. Βοηθούν πολύ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες στη χολή, στα νεφρά, στα αρθριτικά και είναι καλές και για την αναιμία. Οι φράουλες αποτελούνται από έως και 90% νερό, αλλά το υπόλοιπο 10% εμπεριέχει περισσότερες από 300 διαφορετικές αρωματικές ουσίες, φρουκτόζη και διάφορα οξέα, που προκαλούν κατά την απόλαυσή τους μια μοναδική έκρηξη γεύσεων. Οι φραουλιές λοιπόν:
- Δρουν αιμοστατικά (σε αιματουρία ,εντερικές αιμορραγίες και μητρορραγίες).
- Καθαρίζουν το αίμα – έχουν τονωτική και ορεκτική ιδιότητα.
- Είναι πολύτιμες για τα αναιμικά παιδιά και τους υποτασικούς.
- Ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς της χοληδόχου κύστης.
- Ο καρπός της φραουλιάς όχι μόνο είναι θρεπτικός, δροσιστικός, μαλακτικός αλλά συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν από συκώτι, νεύρα, ρευματισμούς, αρθριτικά.
Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος. Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα.

30 Μαΐ 2011

Eξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία

«Πρωτοφανή» εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία περιλαμβάνει η νεότερη συμφωνία που διαπραγματεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφορικά με το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Οι ανταποκριτές της εφημερίδας σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι η παρέμβαση αυτή εξετάζεται για τους τομείς της είσπραξης φόρων και της ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέων δανείων διάσωσης προς την Αθήνα. Επικαλούμενη συμμετέχοντες στις συζητήσεις η εφημερίδα προσθέτει ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο περιλαμβάνει επίσης κίνητρα για ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να αποδεχθούν εκούσια την παράταση του προγράμματος αποπληρωμής των οφειλών της Αθήνας. Προβλέπεται δε και νέος γύρος μέτρων λιτότητας. Η εφημερίδα σημειώνει πως οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το μισό ποσό από τα 60-70 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2013 θα μπορούσε να συγκεντρωθεί χωρίς δάνειας, από τις πωλήσεις κρατικής περιουσίας και από την αλλαγή στο πρόγραμμα αποπληρωμών του χρέους. Το δημοσίευμα τονίζει ότι η όποια συμφωνία θα έχει επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, λόγω της απειλής του ΔΝΤ να παρακρατήσει το δικό του μερίδιο από την επόμενη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Οι Ρουμάνοι δεν φοβούνται τους Τούρκους

Πήραν το μάθημά τους οι Τούρκοι την Παρασκευή, από τους Ρουμάνους, στη Μαύρη Θάλασσα. Αλιευτικό σκάφος, με υψωμένη την τουρκική σημαία, εισήλθε στα ύδατα της ρουμανικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για αλιεία - παράνομα- και επειδή δεν υπάκουσε στις συστάσεις της ρουμανικής ακτοφυλακής, αυτή άνοιξε πυρ εναντίον του, καταδιώκοντάς το και ακινητοποιώντας το στα όρια της ρουμανικής με την βουλγαρική ΑΟΖ. «Οι ψαράδες είναι ασφαλείς, ένας μόνο τραυματίστηκε ελαφριά, σκάφος και αλιείς βρίσκονται ασφαλείς στο λιμάνι της Κωνστάντζας», σύμφωνα με τις ρουμανικές πηγές και το Infognomonpolitics. Τι είχε συμβεί; Οι Τούρκοι αλιείς ανέφεραν στις τουρκικές αρχές, ότι το σκάφος τους έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και κινδυνεύει να βυθιστεί. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με τις ρουμανικές αρχές για να συγκεντρώσει πληροφορίες αναφορικά με το περιστατικό αυτό και να ζητήσει την προστασία και την ασφάλεια των Τούρκων αλιέων. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πληρώματος του τουρκικού αλιευτικού από την τουρκική ακτοφυλακή με σκάφη και ελικόπτερα, αλλά όπως ανακοίνωσαν «επέστρεψαν στις βάσεις τους όταν πληροφορήθηκαν (!) από Ρουμάνους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση του αλιευτικού σκάφους και του πληρώματος του». Στην πραγματικότητα βέβαια, επέστρεψαν όταν αντελήφθησαν πως οι Ρουμάνοι δεν αστειεύονται, διότι δεν έχουν ψοφοδεείς όπως στο δικό μας πολιτικό κόσμο.

29 Μαΐ 2011

Η ΑΛΩΣΗ



Της Άρνης το νερό
Της Άρνης το νερό
Της αρνησιάς...
Της αρνησιάς τη βρύση

Της Άρνης το νερό
το ήπιες και...
το ήπιες και μ' αρνήθης

Αχ, αγάπη μου, στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ

Της λήθης το στενό
το πέρασες...
το πέρασες κι εχάθης
Αχ, αγάπη μου, στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ

στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ...

Σε θέλω



Σε μια ατέλειωτη παρτίδα σε κερδίζω και σε χάνωκαι ποντάρω τη ζωή μου στην αγάπη σου απάνω
Ερωτόκριτος θα γίνω και το δράκο θα ξεκάνω
γιατί σε θέλω, ναι σε θέλω

Μόνο οι Ολλανδοί επιτρέπεται να γίνονται μέλη των coffee shops

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες να αγοράζουν κάνναβη από τα «coffee shops» και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση συνασπισμού, ανακοίνωσε το σχέδιό της να περιορίσει το «ναρκοτουρισμό» στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός της για την καταπολέμηση του εγκλήματος. «Για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα που συνδέεται με τα coffee shops και το εμπόριο ναρκωτικών, η πολιτική των ανοιχτών θυρών των coffee shops θα τερματιστεί», ανέφεραν οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης σε επιστολή τους προς το κοινοβούλιο. Με τη νέα νομοθεσία, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι της χώρας θα επιτρέπεται να γίνονται μέλη των coffee shops. Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να έχει μέχρι και 1.500 μέλη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα το 2012. Ορισμένες μεθοριακές πόλεις πάντως, όπως το Μάαστριχτ και το Τερνόιζεν, έχουν ήδη απαγορεύσει την πώληση μαριχουάνας στους ξένους....

28 Μαΐ 2011

Καλό Σαββατοκύριακο









ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

27 Μαΐ 2011

Πεθαίνουν από μολυσμένα αγγούρια

Αναστάτωση επικρατεί στη Γερμανία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων γαστρεντερικής λοίμωξης. Οι αρχές εντόπισαν μολυσμένα αγγούρια από την Ισπανία και μάλιστα βιολογικά. Κρούσματα και στην Ευρώπη. Ο Ράινχαρντ Μπούργκερ, πρόεδρος του μικροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ-Κοχ, μιλώντας σήμερα στο πρώτο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, δήλωσε πως η εξάπλωση της γαστρεντερικής λοίμωξης που προκαλείται από το βακτηρίδιο του Έσεριχ, θα συνεχισθεί, δηλώνοντας πως μόνο μέσα σε μια ημέρα εντοπίστηκαν 60 νέα κρούσματα. Συνέστησε να γίνουν πιο ακριβείς έλεγχοι ώστε να εντοπισθούν ποιά τρόφιμα ευθύνονται και σε ποιο στάδιο της παραγωγής ή της συσκευασίας προκύπτει το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής στη Γερμανία έχουν σημειωθεί πέντε θάνατοι. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ το χρονικό διάστημα από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου μέχρι τις 25 Μάιου, 214 άνθρωποι παρουσίασαν το λεγόμενο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει και σε νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα στη Γερμανία καταγράφονταν ετησίως 60 τέτοια περιστατικά.
Υποψίες στρέφονται στην Ισπανία
Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές διενεργώντας ελέγχους ώστε να εντοπίσουν σε ποια τρόφιμα βρίσκεται το βακτηρίδιο κατέγραψαν μια σημαντική επιτυχία, επισημαίνοντας πως το βακτηρίδιο βρίσκεται σε αγγούρια, τρία από τα οποία προέρχονταν από την Ισπανία. Η ισπανική εταιρεία Pepino Bio Frunet, η οποία προμηθεύει με βιολογικά προϊόντα τη γερμανική αγορά και η οποία φέρεται να ευθύνεται για τη συγκεκριμένη ποσότητα, αρνείται πάντως τις κατηγορίες λέγοντας πως η παρτίδα παρελήφθη στις 15 Μάιου από την Ισπανία με προορισμό το Αμβούργο. Την επόμενη ημέρα η εταιρεία ειδοποιήθηκε από τον πελάτη, ο οποίος τους ενημέρωνε ότι η συγκεκριμένη παρτίδα έπεσε στο δρόμο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς αλλά παρόλα αυτά θα τα πουλούσε στην αγορά. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη παρτίδα μολύνθηκε στη Γερμανία. Πάντως τα κρούσματα γαστρεντερικής λοίμωξης έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Γερμανία και όχι μόνο στο βόρειο τμήμα όπου αρχικά εντοπίστηκε. Υπάρχουν αναφορές ότι το βακτηρίδιο εντοπίστηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τρυπήθηκε από σύριγγα σε σχολείο

Ώρες αγωνίας ζει μια ολόκληρη οικογένεια στη Ρόδο ώσπου να εκδοθούν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το 5χρονο αγοράκι της, που τρυπήθηκε από μεταχειρισμένη σύριγγα με υπολείμματα ναρκωτικών μέσα στο προαύλιο του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το σχολείο του! Ο μικρός μαθητής έπαιζε στην αυλή του 5ου Δημοτικού σχολείου που στεγάζεται στο συγκρότημα του "Βενετόκλειου", όταν ξαφνικά έβαλε τα κλάματα. Οι δάσκαλοι που έτρεξαν να δουν τι είχε πάθει, διαπίστωσαν ότι είχε τρυπηθεί από σύριγγα που είχαν αφήσει τοξικομανείς, αφού είχαν κάνει με αυτήν χρήση ναρκωτικών! Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων για ηπατίτιδα και AIDS τα αποτέλεσμα των οποίων δεν έχουν βγει ακόμη. Το περιστατικό επανέφερε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα της έλλειψης φυλάκων από τα σχολικά κτίρια, τα οποία μετατρέπονται τις νύχτες σε στέκια τοξικομανών με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα ίδια τα παιδιά.

Νερό στη Σελήνη

Το εσωτερικό της Σελήνης περιέχει όσο νερό διαθέτει και η Γη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τη θεωρία της δημιουργίας του φυσικού δορυφόρου της Γης. Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ακόμη ότι η Σελήνη περιέχει εκατό φορές περισσότερο νερό από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα αφού εντόπισαν μόρια νερού και άλλα πτητικά στοιχεία σε ποσότητα μάγματος που είχαν φέρει οι αστροναύτες του Apollo 17, στην τελευταία αποστολή στο φεγγάρι το Δεκέμβριο του 1972. «Αυτά τα δείγματα του μάγματος (που εκτινάχθηκαν από μεγάλα βάθη από τη σεληνιακή ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια) είναι το καλύτερο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να εκτιμήσουμε την ποσότητα του νερού στο εσωτερικό της Σελήνης», δήλωσε ο Τζέιμς Βαν Όρμαν, καθηγητής γεωλογίας. «Το εσωτερικό της Σελήνης φαίνεται να είναι αρκετά παρόμοιο με το εσωτερικό της Γης ως προς αυτά που γνωρίζουμε για την αφθονία του νερού», προσθέτει, στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Express, στην διαδικτυακή έκδοση του αμερικανικού επιστημονικού περιοδικού Science. Οι ερευνητές εντόπισαν στο σεληνιακό μάγμα συγκεντρώσεις νερού και πτητικών στοιχείων όπως το φθόριο, το χλώριο και το θείο, σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές που έχουν μετρηθεί σε στερεοποιημένο μάγμα από τη Γη. Η διαπίστωση αυτή ενισχύει τη θεωρία ότι η Γη και η Σελήνη έχουν μια κοινή προέλευση, αλλά αναγκάζει επίσης τους επιστήμονες να επανεξετάσουν τον τρόπο δημιουργίας της Σελήνης. Οι επιστήμονες θεωρούν ακόμη ότι το νερό στο φεγγάρι προέρχεται από κομήτες και μετεωρίτες που έπεσαν στο σεληνιακό έδαφος κατά καιρούς.

Επίθεση στο γραφείο του ΕΟΤ και το Ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου

Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε, χθες το βράδυ, εναντίον του γραφείου του ΕΟΤ και του Ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο. Η επίθεση έγινε στις 3:00 το πρωί από ομάδα 10-15 μασκοφόρων προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δράστες θρυμμάτισαν ολοσχερώς τη γυάλινη πόρτα της εισόδου στα γραφεία του ΕΟΤ, που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου στην πλατεία Βίτεμπεργκπλατς 3 και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην υπόλοιπη στη βιτρίνα των γραφείων. Επίσης, έριξαν μαύρα χρώματα στο κτίριο και πέταξαν μπουκάλια, τα οποία έφτασαν μέχρι το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ειδοποίησε και την αστυνομία, οι δράστες μιλούσαν άπταιστα γερμανικά. Άφησαν στον τόπο της επίθεσης ανυπόγραφη προκήρυξη με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στην οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται η πράξη τους ως «δείγμα αλληλεγγύης» σε όσους βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με την «κρατική τρομοκρατία».

Ανέκδοτο - Στον επάνω όροφο

Μπαίνει ένας τυπάς σε ένα μπαρ-εστιατόριο και ζητάει μία μπύρα.

-Μπάρμαν: Ορίστε η μπύρα σας κύριε
-Τυπάς: Πόσο έχει;
-Μπάρμαν: 0.01 ευρώ!
-Τυπάς: ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; Τόσο φθηνά; Μπράβο το κατάστημα...Από φαγητό τί έχετε;
-Μπάρμαν: Έχουμε... πλήρες μενού με μπριζόλα, πατάτες και σαλάτα στα 0.03 ευρώ.
-Τυπάς: Καλα ρε, εσείς είστε καταπληκτικοί! Που είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού; Θέλω να τον συγχαρώ!
-Μπάρμαν: Στον επάνω όροφο με την γυναίκα μου.
-Τυπάς: Και τι κάνει εκεί;
-Μπάρμαν: Ότι κάνω και εγώ στην επιχείρησή του.

26 Μαΐ 2011

Κρήτη: Ακόμη ένας κρεμάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων

Απαγχονισμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί, 52χρονος επιχειρηματίας στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Τον αυτόχειρα βρήκε ο αδερφός του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία ήταν τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία τον ανάγκασαν να δώσει τέλος, μέσα στην επιχείρηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας, που ασχολείτο με αλουνιμοκατασκευές, δεν έδειχνε σε κανέναν το πρόβλημα που τον απασχολούσε. Οι συγχωριανοί του τον χαρακτηρίζουν ως έναν σοβαρό οικογενειάρχη με καλές κοινωνικές σχέσεις και κάποιοι κάνουν λόγο για τεράστια οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε μοναχός του και προσπαθούσε να μην τα μεταφέρει στη σύζυγο και τον 22χρονο γιο του. Τα περιστατικά των αυτοκτονιών στη μεγαλόνησο συνεχίζονται ταράσσοντας τις τοπικές κοινωνίες που παρακολουθούν ανίκανες να τα αντιμετωπίσουν.

Ζωές

Κι έτσι πάνε και σβήνουνε όπως πάνε.

Λέω τις ζωές που δόθηκαν στο φως
αγάπης γαλήνης, κι ενώ κυλούν
σαν ποταμάκια, εντός τους το σφαλούν
αιώνια κι αξεχώριστα, καθώς
μες στα ποτάμια φέγγει ο ουρανός,
καθώς στους ουρανούς ήλιοι κυλούν.
Λέω τις ζωές που δόθηκαν στο φως...

Λέω τις ζωούλες που 'ναι κρεμαστές
απ' τα ρουμπίνια χείλη γυναικός
ως κρέμονται στα εικονοστάσια εμπρός
τα τάματα, οι καρδιές ασημωτές,
κι είναι όμοια ταπεινές, όμοια πιστές
στ' αγαπημένα χείλη γυναικός.

Λέω τις ζωούλες που 'ναι κρεμαστές...
που δεν τις υποψιάζεται κανείς,
έτσι όπως ακολουθάνε σιωπηλές
και σκοτεινές και ξένες και θλιβές
το βήμα, την ιδέα μιας λυγερής
(κι αυτή δεν υποψιάστη), που στη γης
θα γείρουνε, θα σβήσουν σιωπηλές

Που δεν τις υποψιάζεται κανείς...
Που διάβηκαν αμφίβολα, θαμπά
σαν άστρα κάποιας ώρας αυγινής,
από τη σκέψη μιας περαστικής
που, για να τρέχει τόσο χαρωπά,
δεν είδε τις ζωές που σβηούν σιγά
σαν την ψυχή καντήλας αυγινής.

Που διάβηκαν αμφίβολα, θαμπά...

Γιατί πήγα και θα ξαναπάω στο Σύνταγμα

Χτες έμεινα μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία του Συντάγματος. Μαζί με κάποιους συντρόφους αλλά και κάποιους φίλους και γνωστούς που είδα τυχαία εκεί. Κάναμε μία ωραία παρέα και συζητούσαμε τόσο για τα χάλια μας ως χώρα όσο και για την μικρή αναπνοή που πέρναμε εκείνη την στιγμή. Κατανοώ απόλυτα τους συντρόφους, οι οποίοι γράφουν αρνητικά για την “φάση” των αγανακτισμένων. Τους κατανοώ διότι όντως οι “αγανακτισμένοι” δεν είναι η επανάσταση που ίσως περίμεναν. Σπάνια όμως κάτι έρχεται όπως το περιμένεις. Εγώ πήγα στο Σύνταγμα γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι ανεξέλεγκτο, κάτι που ξεκίνησε από την βάση του ελληνικού λαού. Ας αφήσουμε πίσω μας τις συνωμοσιολογίες. Είναι δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά η γρήγορα στην Ελλάδα. Και τα μεγάλα μέσα, προσπαθούν να το περιχαρακώσουν, προκειμένου να μην ξεφύγει από τον έλεγχό τους. Έφυγε όμως. Το αποδεικνύουν οι χιλιάδες που ταυτόχρονα μούτζωναν την Βουλή. Ναι εντάξει, δεν είχαν να προτείνουν κάτι. Το κίνημα αυτό δεν έχει μορφή. Παίρνει την μορφή όμως αυτών που συμμετέχουν. Γι' αυτό και συμμετέχω κι εγώ. Για να του δώσω και την δική μου μορφή. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν χτες ήταν σε γενικές γραμμές απολιτίκ. Όχι όμως από αδιαφορία, όπως αποδείχθηκε από την συμμετοχή τους, αλλά από αηδία. Μία αηδία που συχνά πυκνά είμαι βέβαιος ότι έχει πιάσει και συντρόφους. Δεν θέλει ιδεολογική ανάλυση. Θέλει τριβή. Θέλει παρουσία μέσα στον κόσμο, όπως είναι ο κόσμος. Δεν χρειαζόμαστε σύμβολα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τους κομματικούς. Είμαστε αυτόνομοι. Αφήστε τους δήθεν επαναστάτες να περιχαρακώνονται, γύρω από την ηγεσία τους η οποία τρέμει μήπως και αναπτύξουν ελεύθερη σκέψη. Εμάς όμως ακριβώς εκεί, στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο είναι το φυσικό μας πεδίο. Μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κόσμο, να μιλάμε – γιατί όχι να κάνουμε και χαβαλέ. Καλύτερα 5 ώρες εκεί, παρά μία βεβιασμένη βόλτα από το σημείο Α στο σημείο Β, μεταξύ μας και μετά γρήγορα για ... επιμόρφωση. Εμείς δεν ανήκουμε σε γραφεία πολιτικών σχηματισμών σύντροφοι. Ανήκουμε στις πλατείες και στους δρόμους. Μόνο εκεί μπορούμε να υπάρξουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν, ας διαμορφώσουμε με την στάση μας την υφή των αγανακτισμένων, για όσο κρατήσει. Με μόνο λάβαρο την παρουσία μας, με την ειλικρίνεια και την δίχως σκοπιμότητες στάση μας. Δεν θέλουμε να "παιδαγωγήσουμε" τον λαό. Θέλουμε να του προσφέρουμε.

Φιλο-συνταγματικός 15

Να το βουλώσουν αυτοί για να μιλήσουμε εμείς

Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν οι νταβατζήδες της πολιτικής, αυτοί οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που ελέγχουν τα πολιτικά κόμματα και τους κομματικούς στρατούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τα τάγματα της διαπλοκής, οδηγούμαστε στον αργό θάνατο. Οι εργατοπατέρες αλλά και τα καλοπληρωμένα τσιράκια όσων νταβατζήδων πάσης φύσεως ζουν από την διαπλοκή τους με το Δημόσιο θα επιβιώσουν γιατί έχουν τσεπώσει τα δισεκατομμύρια και έχουν φορτώσει το χρέος, που αυτοί δημιούργησαν με τις κλοπές τους, στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, ομοτράπεζοι της διαπλοκής από την πολιτική τους εφηβεία, δεν έχουν τα κότσια να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις που ιστορικά έχει ανάγκη ο τόπος για να αντιμετωσπιστούν τα σημερινά προβλήματα. Το πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά επιδερμικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν είναι ικανές να αλλάξουν την φυσιογνωμία του διεφθαρμένου παρα-Κράτους. Μοιραίο κι άβουλοι όλοι οι πολιτικοί, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φορολογούν με σαδισμό τους πολίτες. Να μας φορολογούν μέχρι θανάτου. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και 10 εκατομμύρια Έλληνες βγούμε στους δρόμους, τότε και μόνο τότε, έντρομοι οι δυνάστες μας θα σπεύσουν να αποδράσουν… Μέχρι τότε θα εκβιάζουν τον λαό με τα τσιράκια τους που προέρχονται από την ξιπασμένη γενιά του Πολυτεχνείου. Την ημέρα που οι Έλληνες γέμισαν τις πλατείες της χώρας, η Μαρία Δαμανάκη γνωστοποίησε το σενάριο απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ και δήλωσε πως, αν δεν συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή αλλά καλό θα ήταν η κυρία Δαμανάκη να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.... Τι να κάνεις το ευρώ όταν οι τσέπες σου είναι χωρίς χρήμα;

25 Μαΐ 2011

Η πολιτική σας, η φτώχεια μας

Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί διαδήλωσαν σήμερα αξιώνοντας υψηλότερα ημερομίσθια και περισσότερη μέριμνα για τους ανέργους, σε πανεθνικές κινητοποιήσεις που απώτερο στόχο έχουν να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση ενόψει των επερχόμενων εκλογών το φθινόπωρο. Ο Πιοτρ Ντούντα, ηγέτης του εργατικού συνδικάτου Αλληλεγγύη, το οποίο πρωτοστάτησε στην ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1989, εκτιμά πως ο αριθμός των διαδηλωτών στη χώρα ξεπέρασε τους 50.000, πάντως η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό. Οι διαδηλωτές ανέμισαν σημαίες της Αλληλεγγύης και ύψωσαν επιγραφές με το σύνθημα «Η πολιτική σας, η φτώχεια μας», ζητώντας αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου (που είναι 1.400 ζλότι, ή 497 δολάρια) και τη μείωση του φόρου στα καύσιμα. Το μεγαλύτερο από τα πρώην κομμουνιστικά κράτη στην Ε.Ε., η Πολωνία έχει κατορθώσει να αποφύγει την ύφεση που μαστίζει το μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας και η οικονομία της αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4% κατά το τρέχον και το επόμενο έτος. Ωστόσο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών προκειμένου να μειώσει το ανοδικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, ενώ η ανεργία έχει ανέλθει στο 12%.

Οι παράνομοι υλοτόμοι δολοφονούν στην Βραζιλία

Ακτιβιστής που αγωνιζόταν για την προστασία των τροπικών δασών του Αμαζονίου και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν από παράνομους υλοτόμους, σύμφωνα με τις βραζιλιανικές Αρχές. Η εκτέλεση του ακτιβιστή έλαβε χώρα λίγες μόνο ώρες μετά το ψήφισμα του Κογκρέσου της Βραζιλίας το οποίο, σύμφωνα με περιβαλλοντικές ομάδες, θα επιδεινώσει την αποψίλωση των δασών της Αμαζονίας. Ο άτυχος Χοσέ Κλαούντιο Ριμπέιρο ντα Σίλβα και η σύζυγός του έπεσαν θύματα ενέδρας που τους έστησε ένοπλη ομάδα στην περιοχή Πάρα στα βόρεια της χώρας. Ομάδα που έχει αναλάβει την προστασία των ακτιβιστών και των μικρών γαιοκτημόνων της περιοχής υποστηρίζει πως οι ένοπλοι ακρωτηρίασαν το αυτί του Ντα Σίλβα ως αποδεικτικό στοιχείο του θανάτου του προς τον άνθρωπο που τους προσέλαβε.

Δεύτερη η Ελλάδα στις «Γαλάζιες Σημαίες»

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία για το έτος 2011. Με 387 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες – μέλη από όλες τις ηπείρους.

Οπλισμένος σαν αστακός ήταν Αλβανός δραπέτης των φυλακών

Δραπέτης φυλακών ήταν ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στο Περιστέρι. Μετά από πληροφορία ότι ύποπτο άτομο που φέρει βαρύ οπλισμό, κρύβεται εντός οικίας στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι, η αστυνομία απέκλεισε περιμετρικά τον χώρο. Επειτα από προσπάθειες για παράδοσή του, ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα 131 φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τρεις κουκούλες full face και δύο ζευγάρια γάντια. Από την έρευνα προέκυψε ότι o συλληφθείς ήταν καταζητούμενος για απόδραση που σημειώθηκε την 1η Ιουνίου 2010 από το Γραφείο του 22ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Εξάλειψη της πανώλης βοοειδών ανακοίνωσε ο ΟΗΕ

Την «εξάλειψη της πανώλης των βοοειδών από την επιφάνεια της Γης», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ζώων. Οι χώρες μέλη του Οργανισμού ενέκριναν απόφαση η οποία αναγγέλλει επισήμως ότι σε 198 χώρες και εδάφη στον κόσμο, οι ζωικοί πληθυσμοί των οποίων είναι ευάλωτοι στην πανώλη των βοοειδών παραμένουν απρόσβλητοι. Η πανώλη των βοοειδών ήταν γνωστή Ευρώπη από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η ασθένεια, η οποία δεν πλήττει απευθείας τον άνθρωπο, εξολόθρευσε τεράστιους πληθυσμούς βοοειδών και βουβαλιών, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο αριθμό λιμών. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε το 1957 και επέτρεψε την έναρξη της εκστρατείας για την εξάλειψη της ασθένειας. «Είναι μία στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας στην ιστορία του επαγγέλματός μας», δήλωσε ο Μπιλ Τέιλορ, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που παρουσίασε με την ευκαιρία της 79ης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων έκθεση για τα τελευταία στάδια της εκστρατείας εξάλειψης της ασθένειας. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του ΟΗΕ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.....

Ήταν δαιμονισμένη και αφέθηκε ελεύθερη

Ελεύθερη αφέθηκε μια 20χρονη κοπέλα, η οποία μαχαίρωσε επανειλημμένως την μητέρα της την ώρα που κοιμόταν, καθώς ο δικαστής δέχθηκε ότι πίστευε πως ενεργούσε υπό τις οδηγίες ενός πνεύματος που την είχε κυριεύσει. Η Lorraine Mbulawa φορούσε σκούρα ρούχα, γάντια και μια χειροποίητη κουκούλα, και επιτέθηκε στην μητέρα της με ένα κουζινομάχαιρο στο σπίτι τους στο Braunstone Firth του Leicester. Η 43χρονη γυναίκα, κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της αρπάζοντας το μαχαίρι από την κόρη της, αφού όμως πρώτα είχα υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Όταν έγινε η επίθεση η Loraaine ήταν 18 ετών. Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν είναι τρελή, και οι ένορκοι συμφώνησαν ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε. Παρόλα αυτά, η Loraaine καταδικάστηκε μόνο σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και 120 ώρες κοινωνικής εργασίας. Όπως υποστήριξε ο δικαστής Justice Keith, η κοπέλα πιστεύει πολύ στη μαγεία και νόμιζε πως την είχε κυριεύσει το πνεύμα της νεκρής γιαγιάς της την ώρα της επίθεσης.

24 Μαΐ 2011

Πρόβλημα η Αλάτωση εδαφών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την αλάτωση των εδαφών, η οποία οφείλεται σε ανθρώπινες παρεμβάσεις όπως οι ακατάλληλες πρακτικές άρδευσης, η χρήση αρδευτικών υδάτων με μεγάλη περιεκτικότητα σε άλατα και οι ανεπαρκείς συνθήκες αποστράγγισης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, υψηλά επίπεδα αλάτων στο έδαφος περιορίζουν το γεωργικό και οικολογικό δυναμικό και συνιστούν σημαντική οικολογική, κοινωνική και οικονομική απειλή για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας περιοχής. «Προβλήματα αλάτωσης υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση μπορεί να έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και της εξάπλωσης των αρδεύσεων με συνέπεια να γίνεται υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και υφάλμυρωση του υπόγειου νερού το οποίο προκαλεί αλάτωση των εδαφών», λέει ο καθηγητής εδαφολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κοσμάς, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη του φαινομένου δεν παρακολουθείται συστηματικά σε όλες τις περιοχές της χώρας. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, «κλασικό παράδειγμα αποτελεί ο Θεσσαλικός κάμπος. Ωστόσο με την επαναφορά μέρους της λίμνης Κάρλας θα εμπλουτιστεί ο υπόγειος υδροφορέας και θα βελτιωθεί η ποιότητα του υπόγειου νερού». Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας επισημαίνει ότι η αλάτωση αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση των εδαφών. «Η αλάτωση είναι εντονότερη τις τελευταίες δύο δεκαετίες διότι γίνεται μεγαλύτερη εκμετάλλευση των υδάτων για την άρδευση των καλλιεργειών αλλά και για αστική χρήση κυρίως σε παράκτιες περιοχές του ελληνικού χώρου. Έτσι, παρατηρείται διήθηση του θαλασσινού νερού στους υπόγειους υδροφορείς σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε περίπτωση» τονίζει ο κ. Λέκκας, προειδοποιώντας ότι με την πάροδο του χρόνου δημιουργείται μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Χρήμα για να αγαπήσουμε το ΔΝΤ ενώ πεθαίνουμε από πείνα

Μαύρες σακούλες  τίγκα στο χρήμα μοιράζει εταιρεία γνωστού γκαλοπατζή σε δημοσιογράφους για την «καλλιέργεια τοπίου»! Αυτή τη φορά ο στόχος είναι να γίνει αγαπητό το ΔΝΤ στους Έλληνες αλλά και ο έως τώρα επικεφαλής του Ντομινίκ, Στρος Καν που είναι ερωτιάρης και μουρντάρης. Μιλάμε για πολλά και βρώμικα λεφτά στην «Αργεντινή των Βαλκανίων». Και όλα αυτά ένα χρόνο μετα το πρώτο τσουνάμι μέτρων κατα μισθωτών και συνταξιούχων ετοίμασε ένα νεο πακέτο με την ίδια μέθοδο. Αυξήση σε ΦΠΑ βασικών προϊόντων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, έκτακτες Εισφορές και Μεγάλες αυξήσεις φόρων. Ο πρώτος υπολογισμός δείχνει ότι το πακέτο αυτο θα κοστίσει σε κάθε νοικοκυριό περίπου δύο μισθούς το χρόνο. Αν συνυπολογίσουμε και ότι έχει χαθεί μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι ο μέσος έλληνας θα ζει πια με τα μισά χρήματα απο αυτα που ζούσε πριν 18 μήνες.

23 Μαΐ 2011

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ισπανία

Οι Ισπανοί διαδηλωτές, που αξιώνουν να υπάρξει μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας, δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής οι οποίες απέβησαν σε συντριπτική ήττα για το Σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο. Τα σημερινά κόμματα «δεν μας εκπροσωπούν!», φώναζαν οι διαδηλωτές σε πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μαδρίτης το βράδυ των εκλογών. Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να παραμείνουν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα. Είναι εκεί ήδη μια εβδομάδα, έχοντας στήσει σκηνές, πάγκους με τρόφιμα, μια βιβλιοθήκη, ένα παιδικό σταθμό, κήπο με λαχανικά κ.ά., ενώ επιτροπές χειρίζονται θέματα όπως η καθαριότητα και η τάξη. Διαδηλωτές συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις κεντρικές πλατείες στη Βαρκελόνη, τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη, τη Σαραγόσα, τη Γρανάδα και άλλες, αν και ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε ορισμένες περιοχές. Το κίνημα, που έχει γίνει γνωστό ως M-15, από την 15η Μαΐου, την ημέρα που χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν για πρώτη ημέρα στους δρόμους, δεν τάχθηκε υπέρ κανενός κόμματος στις εκλογές. Απαιτεί μεταξύ άλλων μέτρα όπως είναι ο περιορισμός της διάρκειας των θητειών των πολιτικών, την κατάργηση των χρηματικών τους προνομίων, τον τερματισμό της λεγόμενης διάσωσης των τραπεζών και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγασης για τους πολίτες.

Προς Σκανδιναβία η τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο

Η ηφαιστειακή τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν, που εξερράγη το Σάββατο, θα φτάσει αύριο την Τρίτη στη Σκανδιναβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Φινλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. «Τα ρεύματα του αέρα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πνέουν προς τα νησιά Φερόες και τη Σκοτία με κατεύθυνση προς τη νότια Σκανδιναβία όπου το νέφος της τέφρας θα φτάσει την Τρίτη», αναφέρει το ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της φινλανδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα φτάσει στη νότια Φινλανδία την Τετάρτη. Προς το παρόν, «δεν προβλέπεται κανένα κλείσιμο εναέριου χώρου για τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ούτε για την Τρίτη 24 Μαΐου», ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Finnavia. Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις από ορισμένες περιοχές της χώρας εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι ένα νέφος τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο θα καλύψει ολόκληρη την Ιρλανδία, τη Σκοτία και κάποια μέρη της νότιας Βρετανίας. Σε ερώτηση αν αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις, ένας εκπρόσωπος της CAA δήλωσε: «Έτσι φαίνεται αυτή τη στιγμή».

Τους εγκληματίες τους πιάνουν και μετά τους αφήνουν ελεύθερους

Είχε συλληφθεί πριν από τα Χριστούγεννα με ναρκωτικά αλλά αποφυλακίστηκε λίγο πριν το Πάσχα με ευνοϊκούς όρους. 'Οπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο ένας από τους δολοφόνους του 44χρονου οικογενειάρχη Μανώλη Καντάρη κυκλοφορούσε σαν σκιά με ένα μεγάλο μαχαίρι στο ζωνάρι του και τρομοκρατούσε περαστικούς στα στενά της Ομόνοιας. Λαθρομετανάστης, συλλαμβάνεται με ναρκωτικά, φυλακίζεται, κάνει χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου - παρότι λαθραίος - και αφήνεται ελεύθερος αντι να απελαθεί από την χώρα! 'Οπως λένε οι αστυνομικοί, όταν αποφυλακίστηκε, έφτιαξε μια ομάδα και λήστευαν και τρομοκρατούσαν περαστικούς στην Ομόνοια. Ελλάδα ο παράδεισος του κάθε εγκληματικού στοιχείου. Το παραδέχεται και η αστυνομία. Την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο 27χρονος Αφγανός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, είχε αποφυλακιστεί μερικές εβδομάδες πριν τη δολοφονία. Με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι η αποφυλάκιση του Αφγανού έγινε σύμφωνα με την υπό αρίθμ. 1377/4.4.2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου, τονίζεται, ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ισχύει από 10ετίας. Δηλαδή εδώ και 10 χρόνια πιάνουν εγκληματίες και τους αφήνουν ελεύθερους. Αυτό που έχουν καταλάβει πολύ καλά όλοι οι μετανάστες είναι πως μπορούν να κάνουν ότι θέλουν αφού το ελληνικό κράτος δεν έχει δείξει καμμία σοβαρότητα...!! ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΑΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.... ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ

Μανιτάρια από Βουλγαρία γεμάτα ραδιενέργεια

Οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν μέσω του συστήματος άμεσης ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές της Ε.Ε. για υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που εντοπίσθηκαν σε βουλγαρικά μανιτάρια. Το επίπεδο ραδιενέργειας είναι της τάξης των 4950 Μπεκερέλ/κιλό, που είναι δέκα φορές πάνω από το όριο που έθεσε η Ε. Έ. για προϊόντα που προέρχονται από την Ιαπωνία μετά το ατύχημα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1. Θεωρείται ότι το όριο ασφαλούς συγκέντρωσης είναι 600 Μπεκερέλ/κιλό. Το φορτίο με τα ραδιενεργά μανιτάρια είναι της εταιρείας DeneLy Commerce Ltd., από την πόλη Πάζαρτζικ, της Νότιας Βουλγαρίας και διακινήθηκε μέσω Ολλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μολυσμένα μανιτάρια περιείχαν το ραδιοϊσότοπο Καίσιο 137, η περίοδος αποσύνθεσης του οποίου είναι 30 χρόνια. Από την Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα φορτίο 630 kg ξηρών μανιταριών από την περσινή σοδειά της DeneLy Commerce Ltd., και ότι τρία από τα τέσσερα είδη μανιταριών είχαν ελεγχθεί. Εμπειρογνώμονες του τομέα λένε, ότι το «μανιπουλάρισμα» των δειγμάτων είναι δυνατό, επειδή ελέγχονται μόνο τα ασφαλέστερα φορτία, ενώ στη συνέχεια για την αγορά προστίθενται άλλα, χαμηλότερης ποιότητας και υψηλότερου κινδύνου.

Νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους στην πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μισούρι κι άλλος ένας νεκρός από τους ανεμοστρόβιλους στη Μινεάπολη. Η πόλη Τζόπλιν απέχει μερικά χιλιόμετρα από τις πολιτείες του Κάνσας και της Οκλαχόμα και σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ήταν εκείνη που επλήγη περισσότερο. Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά σπίτια και το νοσοκομείο της πόλης έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί. Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις βόρειες περιοχές της Μινεάπολης, προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 18 άλλων, ενώ οι ζημιές σε κατοικίες είναι σημαντικές. Εξαιτίας των καταιγίδων, 22.000 σπίτια και γραφεία έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο βόρειο Κάνσας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 200 κτίρια υπέστησαν ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 16 κομητείες. Από τις αρχές Μαΐου, οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι των τελευταίων 100 ετών σάρωσαν τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

21 Μαΐ 2011

Χαμόγελο

Χωρίς να το μάθει ποτέ, εδάκρυσε,
ίσως γιατί έ π ρ ε π ε να δακρύσει,
ίσως γιατί οι συφορές έ ρ χ ο ν τ α ι.

Απόψε είναι σαν όνειρο το δείλι·
απόψε η λαγκαδιά στα μάγια μένει.
Δεν βρέχει πια. Κι η κόρη αποσταμένη
στο μουσκεμένο ξάπλωσε τριφύλλι.

Σα δυο κεράσια χώρισαν τα χείλη·
κι έτσι βαθιά, γιομάτα ως ανασαίνει,
στο στήθος της ανεβοκατεβαίνει
το πλέον αδρό τριαντάφυλλο τ' Απρίλη

Ξεφεύγουνε απ' το σύννεφον αχτίδες
και κρύβονται στα μάτια της· τη βρέχει
μια λεμονιά με δυο δροσοσταλίδες
που στάθηκαν στο μάγουλο διαμάντια
και που θαρρείς το δάκρυ της πως τρέχει
καθώς χαμογελάει στον ήλιο αγνάντια.

20 Μαΐ 2011

Κτηνοτρόφοι κατά Αγροτικής για ΔΩΔΩΝΗ

«Η ΔΩΔΩΝΗ είναι των παραγωγών και των Ηπειρωτών και δεν θα αφήσουμε να φύγει από τα χέρια μας» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση.  Η αγανάκτηση και η οργή ξεχείλισαν έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννενα, όπου κατέληξε το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν κτηνοτρόφοι κι άλλοι κατά της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης. Οι κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και κατέληξαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ. Εκεί πέταξαν γάλα και αυγά και προς στιγμή επιχείρησαν να εισβάλουν με τα τρακτέρ μέσα στην Τράπεζα. Η κατάσταση σε κάποια στιγμή ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο υποκατάστημα. Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση της ΑΤΕ να προχωρήσει στην πώλησή της και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Καλό Σαββατοκύριακο








ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ

Evanescence - Before The Dawn



Meet me after dark again and I'll hold you

I am nothing more than to see you there

Maybe tonight
We'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

If only night could hold you where I can see you my love
Then let me never ever wake again

And maybe tonight
We'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

Somehow I know that we can't wake again
From this dream it's not real but it's ours

Maybe tonight
We'll fly so far away
We'll be lost before the dawn
Maybe tonight
We'll fly so far away
We'll be lost before the dawn

Στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα ομαδικού βιασμού από ξένους

Σε άθλια κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας χάσει ακόμη και τη μιλιά της από το σοκ που υπέστη, μια νεαρή κοπέλα η οποία έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από ομάδα αλλοδαπών στο κέντρο της Πάτρας! Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κρουσμάτων που αναστατώνουν την πόλη για περισσότερο από ένα χρόνο. Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε την επίθεση άγνωστου αριθμού μεταναστών την στιγμή που ανέβαινε τις σκάλες κεντρικού δρόμου της Πάτρας. Οι αλλοδαποί έπεσαν πάνω της και προσπάθησαν να της βγάλουν τα ρούχα με πρόθεση να ασελγήσουν σεξουαλικά πάνω της! Όμως, εκείνη άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να τρέξουν περαστικοί και οι δράστες να αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή. Τρέμοντας και χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί αφωνία από το σοκ που της προκάλεσε η επίθεση και παρέμεινε για νοσηλεία και ψυχολογική υποστήριξη. Πριν από λίγες ημέρες, άλλη μία γυναίκα είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές όταν έπεσε απόπειρας βιασμού ενώ περπατούσε έξω από το Αρχαίο Ωδείο της πόλης. Μάλιστα, οι αλλοδαποί επίδοξοι βιαστές είχαν καταφέρει να της βγάλουν το εσώρουχο πριν εξαφανιστούν στη θέα περαστικών! Θα έρθει η σειρά και για άλλες γυναίκες αφού τα αγόρια έχουν ορμές και έχουν πολλούς που τους υποστηρίζουν και τους βοηθάνε σε αυτό τον τόπο....

Έπεσαν πυροβολισμοί στον Έβρο

Πυρά από τούρκους σύγχρονους δουλέμπορους δέχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ που περιπολούσε σε νησίδα στο Τυχερό Έβρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν από θερμικές κάμερες ενώ υπήρξε και ενημέρωση από το πλήρωμα ελικοπτέρου περίπου 100 λαθρομετανάστες που ετοιμάζονταν να περάσουν με βάρκες προς την Ελλάδα. Τότε αποφασίστηκε να στηθεί ενέδρα για να τους εμποδίσουν. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι σύγχρονοι δουλέμποροι επιβιβάστηκαν στις βάρκες και επιχείρησαν να έρθουν προς την χώρα μας. Ξαφνικά όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες στον αέρα για εκφοβισμό. Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά και οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι δεν θα τα κατάφερναν επέστρεψαν στην τούρκικη πλευρά του Έβρου όπου συνελήφθησαν από συμπατριώτες τους αστυνομικούς. Βλέπουμε ποιοι φέρνουν τους ξένους στην Ελλάδα μήπως πρέπει να αντιδράσουμε;

Κρητικό τυρί πάει στη Σαουδική Αραβία

Από τις αρχές Ιουνίου οι Σαουδάραβες θα γευτούν την γραβιέρα Κρήτης και το κρητικό λευκό τυρί, που παράγει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου. Πρόκειται για συμφωνία που ξεκίνησε να υλοποιείται και αφορά την Ε.Α.Σ Ρεθύμνου με εταιρεία διανομής τροφίμων Σαουδαραβικών συμφερόντων. Τα δύο προϊόντα είναι η γραβιέρα Κρήτης (ΠΟΠ) και το λευκό τυρί άλμης με την ονομασία ΜΙΝΩΣ και ήδη τα πρώτα εμπορευματικά ψυγεία ταξιδεύουν για την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. «Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα της Κρήτης θα τύχουν θερμής υποδοχής, από το καταναλωτικό κοινό της συγκεκριμένης χώρας. Η Ένωση έχει προετοιμάσει το έδαφος με την εφαρμογή επιχειρηματικού σχεδίου εδώ και δεκαπέντε μήνες, ώστε να ευαισθητοποιήσει τόσο τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου τροφίμων, όσο και τους καταναλωτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Ρεθύμνου επισημαίνοντας πως το συμβόλαιο που υπεγράφη και ξεκίνησε να λειτουργεί είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της κρητικής τυροκομίας.

Οι πλατείες της Αθήνας υπό τον έλεγχο παρανόμων

Μετά την απαξίωση και τον μαρασμό της πλατείας Ομονοίας, όπου πλέον επικρατεί η παραβατικότητα και η μικροεγκληματικότητα, άλλη μία ιστορική πλατεία, η Κλαυθμώνος παραδίνεται σταδιακά στα χέρια τοξικομανών, εμπόρων ναρκωτικών ουσιών και μικροεγκληματιών. Έτσι σιγά σιγά η Αθήνα μπαίνει υπό των έλεγχο εγκληματικών ομάδων μεταναστών που δεν είναι το φτωχό προλεταριάτο αλλά εγκληματίες που θέλουν να βγάλουν ε'υκολο κέρδος και να ζήσουν με μεγαλοαστικές συνήθειες. Η πλατεία Κλαυθμώνος «χρωστάει» το όνομα της στους δημοσίους υπαλλήλους, που πριν την περίοδο του 1909 δεν ήταν μόνιμοι και μετά την απόλυσή τους, από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, μαζεύονταν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, που βρίσκονταν στην πλατεία και με κλάματα και θρήνους (κλαυθμούς) παρακαλούσαν να τους ξαναπροσλάβουν. Δεδομένου ότι τέτοιες απολύσεις συνέβαιναν τακτικά, με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, οι σκηνές αυτές ήταν αρκετά συχνές στην πλατεία. Ανάδοχος της ονομασίας ήταν ο συγγραφέας και κατόπιν ακαδημαϊκός Δημ. Γρ. Καμπούρογλου, που πρώτος ονόμασε την πλατεία «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878. Σήμερα στην ιστορική αυτή πλατεία, τοξικομανείς κλέβουν καταστήματα και ανοίγουν αυτοκίνητα μέρα μεσημέρι, συμμορίες αρπάζουν τσάντες και κοσμήματα από γυναίκες, ενώ το «παζάρι» ναρκωτικών εκτυλίσσεται όλο το 24ωρο. Τους τελευταίους μήνες έχει μετατοπιστεί μέρος της εγκληματικότητας από την ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας και του Μοναστηρακίου. Η υποβάθμιση έχει αντίκτυπο και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας, ο τζίρος των καταστημάτων που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη μειώθηκε πέρυσι κατά 30% σε σχέση με το 2009, ενώ τα πράγματα δεν βελτιώνονται ούτε τις περιόδους των εκπτώσεων και των προσφορών. Η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε ένα πολυπολιτισμικό σκουπιδότοπο.

19 Μαΐ 2011

Αφγανοί σκότωσαν το Μανώλη Καντάρη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η αστυνομία για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τα ξημερώματα της προπερασμένης Τρίτης, εξαιτίας της οποίας ο άτυχος 44χρονος άνδρας δεν πρόλαβε να μεταφέρει στο μαιευτήριο την έγκυο γυναίκα του και φυσικά να δει το παιδί που εκείνη έφερε στον κόσμο λίγη ώρα μετά. Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο αλλοδαποί είναι αφγανικής καταγωγής και ταυτοποιήθηκαν από τις φωτογραφίες που προέκυψαν από κάμερα που κατέγραψε το περιστατικό. Η ηλικία τους είναι 27 και 20 ετών. Ο δράστης του φονικού που σκότωσε τον Μανώλη Καντάρη φέρεται να είναι αυτός που εικονίζεται στο κέντρο, με τα λευκά ρούχα και γυρισμένο το πρόσωπό του προς την κάμερα. Οι δύο συνελήφθησαν έπειτα από έλεγχο σε κατοικία στο κέντρο της Αθήνας όπου διέμεναν μαζί με άλλους αλλοδαπούς, αρκετοί από τους οποίους επίσης μεταφέρθηκαν για καταθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες. Οι αρχές αναζητούν τον τρίτο της παρέας πακιστανικής καταγωγής και εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του, καθώς ξέρουν την ταυτότητά του. Οι δύο Αφγανοί, που ομολόγησαν την πράξη τους, πούλησαν την βιντεοκάμερα που έκλεψαν την ίδια ημέρα της δολοφονίας στο Μοναστηράκι αντί 120 ευρώ...